Salakmotor

2022.10.14. 13:39

Három debreceni salakos két helyszínen

A Farkasok külföldi versenyekkel „hangolnak” a magyar bajnoki fordulóra.

Forrás: Boros Norbert

A SpeedWolf Debrecen salakmotorosaira újra komoly kihívások várnak a hétvégén: Magosi Norbert és Lovas Zoltán Ausztriában, míg Kovács Roland Olaszországban próbál szerencsét.

A Farkasok mini küldöttsége vasárnap Mureckben szerepel, ahol Magosi Norbert egy nemzetközi meghívásos viadalon küzd a pontokért, míg az ifjú Lovas Zoltán a 250 köbcentisek számára kiírt betétfutamokban húzza a gázt.

Magosinak olyan ellenfelekkel kell felvennie a küzdelmet, mint például a Debrecen Nagydíj korábbi győztese, a dán Matias Nielsen, illetve honfitársa Andreas Jensen, az osztrák Daniel Gappmaier, az ukrán Marko Levishyn, a lengyel Tomasz Orwat és a szlovén Nick Skorja.

Forrás: Boros Norbert

Kovács Roland – szeptember közepéhez hasonlóan – újból Itália felé veszi az irányt, ugyanis szombaton és vasárnap az olasz egyéni bajnokság záró fordulóin ül motorra. A debreceni vaspapucsos négy év kihagyást követően motorozhat újra Lonigóban, ahol eldől, ki lesz a legjobb talján salakszóró 2022-ben. A legnagyobb favorit Paco Castagna, aki az eddigi 6 fordulóból négyet megnyert, kettőn pedig második lett, mindkétszer Nicolas Covatti előzte meg. A 144 pontos Castagna mögött Daniele Tessari (122 pont), Andrea Battaglia (102) és Covatti (94) áll, utóbbinak lábsérülés miatt két versenyt ki kellett hagynia a pontvadászatban.

Forrás: Boros Norbert

A SpeedWolf versenyzői számára kifejezetten jól jön a hétvégi erőpróba, ugyanis ez felkészülést jelenthet az október 23-án, vasárnap a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadionban megrendezendő magyar-szlovén közös bajnokság 3. fordulójára, ahol mindenképpen illene jól szerepelniük Kovácséknek hazai környezetben.

BN 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában