Íme az indulók!

2022.10.21. 12:38

Ez lesz az utolsó tánc: bajnokival búcsúznak a salakszórók

Magosinak és Lovasnak szurkolhatnak a hajdúsági szurkolók a szezonzáró cívisvárosi salakversenyen.

A SpeedWolf alakulatát Magosi Norbert képviseli

Forrás: Boros Norbert

A salakmotoros szezon utolsó debreceni versenyét rendezik október 23-án, vasárnap 14 órától: a magyar-szlovén közös bajnokság harmadik fordulójának ad otthont a Perényi Pál Salakmotor Stadion.

A bajnoki megmérettetésen 16 versenyző 20 alapfutamban, illetve egy reményfutamban és döntőben, azaz 22 etap során méri össze tudását. A viadalon négy magyar versenyző ül motorra, a SpeedWolf Debrecen alakulatát Magosi Norbert, a nagyhalászi színeket a címvédő Fazekas Dennis és Bárány Márk, míg a vasadi klubot Füzesi Richárd képviseli. A debreceni Kovács Roland azért hiányzik a kontingensből, mert a múlt héten eltörte a csuklóját az olasz egyéni bajnokin Lonigóban. A déli szomszédaink hiányzó nélkül képviseltetik magukat a Gázvezeték utcai pályán, Nick Skorja, Matic Ivacic, Anze Grmek, Miran Praznik és Denis Stojs is motorra ül. 

A magyar és szlovén vaspapucsosokon kívül Lengyelországból, Romániából, illetve Németországból érkeznek résztvevők, kiemelkedik közülük a Debrecen Nagydíjon 10 pontot szerző és az elődöntőbe jutó Oskar Bober, valamint a debreceni közönségkedvenc hölgy, Celina Liebmann.  

A közös pontvadászatot két fordulót követően a szlovénok vezetik, az élen holtverseny alakult ki Nick Skorja és Matic Ivacic között, mögöttük két ponttal lemaradva Anze Grmek. A legjobb magyar Fazekas, aki a negyedik helyen áll a tabellán. A magyar bajnokság értékelésében a címvédő Fazekas előnye 6 egység, az azonos pontszámmal álló Magosi és Kovács előtt.

Az élversenyzők mellett a 250 köbcentis motorokkal versenyző ifjúsági pilóták is megmérkőznek a cívisvárosban. A négyfős mezőnyben a SpeedWolf Debrecen salakszórója, a 14 éves Lovas Zoltán képviseli hazánkat, az ellenfele három szlovén ifjú titán lesz a betétfutamok során.

Közvetlenül a bajnoki előtt, 13.50-től rendezik a már hagyományosnak mondható futóbicikli viadalt. A negyedik alkalommal kiírt versengésre 2-től 6 éves korig várják a vállalkozó szellemű lurkókat, akik saját biciklivel vághatnak neki az egykörös száguldásnak.

Az állás

Magyar-szlovén közös bajnokság:

1. Nick Skorja (szlovén) és Matic Ivacic (szlovén) 36-36 pont, 3. Anze Grmek (szlovén) 34, 4. Fazekas Dennis (magyar) 24, 5. Kovács Roland (magyar), Magosi Norbert (magyar) és Daniel Gappmaier (osztrák) 16-16, … 13. Bárány Márk (magyar) 9, 15. Füzesi Richárd (magyar) 6.

Magyar bajnokság:

1. Fazekas Dennis (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 40 pont, 2. Magosi Norbert (SpeedWolf Debrecen) és Kovács Roland (SpeedWolf Debrecen) 34-34, 4. Bárány Márk (Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület) 28, 5. Füzesi Richárd (Arena Moto Hungary) 24.  

A startlista:

1. Celina Liebmann (német)
2. Matic Ivacic (szlovén)
3. Bárány Márk (magyar)
4. Nick Skorja (szlovén)
5. Andrei Popa (román)
6. Denis Stojs (szlovén)
7. Magosi Norbert (magyar)
8. Fazekas Dennis (magyar)
9. Szymon Bandur (lengyel)
10. Miran Praznik (szlovén)
11. Mateusz Gzyl (lengyel)
12. Füzesi Richárd (magyar)
13. Oskar Bober (lengyel)
14. Pawel Miesiac (lengyel)
15. Anze Grmek (szlovén)
16. Tomasz Orwat (lengyel) 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában