Futsal NB I.

2022.10.25. 19:20

Elek Gergő: „Hiányzott a kellő plusz”

Az MVFC Rafinha duplájának is köszönhetően múlta felül a DEAC-ot, így a hazaiak a tabella élére ugrottak.

Rafinha (balra) jelentette a különbséget Szabó Ábelék ellen | Forrás: Napló-archív

Hétfőn abban a reményben lépett pályára Trencsényi János együttese, hogy amennyiben győztesen hagyják el a pályát, akkor a fordulót követően akár az első helyen is várhatják a folytatást. A szakember a Haonnak elmondta, elégedett a csapat teljesítményével, ám a szemük előtt már a következő mérkőzés lebeg. – Nehéz összecsapásra készültünk, hiszen a debreceniek erős ellenfélnek számítanak. Jól kezdtük a mérkőzést, a taktikai elemeket betartották a srácok, bár örültem volna, ha növeljük az előnyünket az első játékrészben. A második félidőben a vendégek átvették az irányítást, négy perccel a lefújás előtt szépítettek, de összességében megérdemelten nyertünk – mondta a vezetőedző, aki kiemelte a fiatalokat, akiknek még nem tudott annyi játéklehetőséget biztosítani amennyit szeretett volna. Elmondása szerint a potenciál bennük van, hogy nagy játékosok legyenek. 

Trencsényi János | Forrás: Napló-archív

A Debreceni Egyetem csapata vereségével a hatodik helyet foglalja el a pontvadászatban, de a mutatott játék, és a helyzetek száma bizakodásra ad okot a folytatásban Elek Gergő vezetőedző szerint. – Meglepett, hogy kissé ijedten kezdtük a mérkőzést, amikor felébredtünk már 1-0-ra vezetettek a hazaiak. Ezt követően átvettük a játék irányítását, helyzeteket dolgoztunk ki, de sajnos ki is hagytuk őket, majd egy rossz védekezés után az MVFC megduplázta előnyét. A fordulást követően jól jöttünk ki az öltözőből, a játékosok mindent megtettek a pontszerzésért, ám csak szépíteni tudtunk – nyilatkozta a szakember. A fekete-fehérek trénere szerint a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna, de az ilyen rangadókon pluszra van szükség néhány játékostól, hogy a maguk javára döntsék el a mérkőzést. Ám ez a tényező hiányzott a hétfői játéknapon belőlük. 

Elek Gergő | Forrás: Napló-archív

A következő fordulóban a Berettyóújfalu a Rubeola vendége lesz, míg a DEAC hazai környezetben fogadja a Nyíregyháza gárdáját.

Orosz Krisztofer

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában