Röplabda

2022.10.01. 08:39

DSZC-Eötvös DSE győzelem a Magyar Kupában

A debreceni lányok a Jászberény együttesét fogadták.

Forrás: DSZC-Eötvös DSE

A női röplabda Magyar Kupában a legjobb 16 közé kerülésért a DSZC-Eötvös DSE azt a Jászberényt fogadta, amely a tavalyi NB I.-es rájátszásban kétszer is legyőzte őket. Mindkét gárda játékoskerete jelentősen átalakult. A Jászberényben a rájátszásban a győzelmeket szállító rutinos játékosok hiányoztak Sándor Renátával az élen, a debrecenieknél pedig a tavalyi kezdőjátékosok közül gyakorlatilag egy csapatnyian hiányoztak, Máté Gréta és Béni Kitti eligazolt, a két idegenlégiós, Debora Araujo Riberio és Victoria Paige Young távozott, míg Takács D. Orsolya és Fehér Anna Ditta inkább a civil életre összpontosít.

A két fiatal együttes összecsapását telt ház előtt kezdték meg a játékosok, a névadó támogató Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum tornacsarnokában jó hangulatot teremtettek a szurkolók.

A DSZC-Eötvös DSE kezdte jobban a mérkőzést, a DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumának tanulója, Pálfi Kitti nyitásainál már 4:0-s előnyt szereztek a hazaiak. A 3-4 pontos előny néhány nyitásfogadási hiba miatt elolvadt, a JRK 10:10-nél egyenlített, sőt 10:13-nál már előnyt szerzett. Debreceni időkérés után 17:17-nél egalizáltak Tóth Kingáék, majd 23:23-ig felváltva estek a pontok. Az utolsó két labdamenetnél Fehérvári Vivienék összpontosítottak jobban, és a szurkolók üdvrivalgása közben szettelőnyt szereztek.

A második játszma elején fokozatosan elhúztak Juhász Flóráék, már 10:4-re is vezettek. A berényi lányok azonban átvették a játék irányítását, többször támadtak eredményesen, és 12:12-nél kiegyenlítettek. 20:20-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a végjáték ismét a hazaiaké volt, az utolsó hat labdamenetből ötöt nyertek Alison Muldrow vezérletével.

A harmadik játékrészben nagyon beragadtak Pavlik Zsanették, 1:6-os hátrányból próbáltak közelebb férkőzni, és példás csapatjátékkal 8:8-nál ki is egyenlítettek. 18:19-ig egyik csapat sem tudott két pontnál nagyobb különbségű előnyre szert tenni, de azután több támadást is elhibáztak Berza Fanniék, így szépített a JRK.

A negyedik etap elején a vendégek szereztek két-három pontos előnyt, amit Végh Kittiék többször lefaragtak egyre, de tucatnyi egyenlítési lehetőség közül egyikkel sem tudtak élni 23-ig. 23:23-nál azonban sikerült az egalizálás. Aztán az első két szetthez hasonlóan koncentrált végjátékot nyújtott a hazai gárda, így 3:1-re megnyerte a mérkőzést.

DSZC-Eötvös DSE – Jászberény Volleyball Team 3:1 (23, 21, -18, 23)


DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum.


Vezette: Villás Tibor Richard, Csizmarik József.


DSZC-Eötvös DSE: Berza Fanni, Tóth Kinga, Fehérvári Vivien, Pálfi Kitti, Juhász Flóra Anna, Csere: Végh Kitti (liberó), Pavlik Zsanett (liberó), Kozma Kitti. Edző: Szombathy András


Jászberény Volleyball Team: Fodor Lili, Juhász Viktória, Sléder Kitti, Somlai Réka, Faragó Fanni, Kovács Dorka Réka. Csere: Lagzi-Kovács Maja (liberó), Deme Blanka (liberó), Farkas Vivien. Edző: Deme Gábor.

A visszavágó október 18-án, 17 órakor lesz Jászberényben – tudatta a klub közleményében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában