Kézilabda

2022.10.03. 07:49

Debrecenbe is eljönnek a kézis szakemberek

Mostantól új rendszer alapján választják ki a fiatal tehetségeket.

HBN

Az „új” Csernyánszki Liliánákat keresik a kiválasztókon

Forrás: MW-archív

A kézilabda sportág államilag támogatott akadémiái felismerték annak szükségességét, hogy a tehetségek felkutatása és kiválasztása során együttesen és egységesen lépjenek fel. Biztosítva ezzel azt, hogy a kiválasztott játékosok a fejlődésük szempontjából számukra optimális akadémiára kerüljenek, egyetlen tehetség se vesszen el.  

Ennek érdekében a korábbi elvek alapján működő külön kiválasztók megszűnnek, és a 2022/23-as szezontól az akadémiák egységesen fellépve, közös kiválasztókat szerveznek, amelyeket adott helyszínen, azonos időpontokban, azonos tematika szerint bonyolítanak le a szakemberek. Minden helyszínen valamennyi akadémia szakmai stábja jelen lesz majd – írja a dvsckezilabda.hu. 

Az október végi kiválasztóra 2008–2009-es születésű gyermekek jelentkezését várják hétfőtől. Az első fordulóban a szakemberek döntése alapján kiválasztott sportolók meghívást kapnak a második fordulóba, melyre novemberben kerül sor. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában