Nyert a Pénzügyőr

2022.10.22. 19:39

DEAC-vereség az Extraligában

A Debreceni Egyetem csapata a gyengébb rajtot követően összekapta magát, ennek ellenére nem jött össze a bravúr.

Forrás: Hunvolley

A DEAC férfi röplabdázói szombat este a Pénzügyőr otthonában folytatták a szereplésüket az Extraligában. A papírforma alapján a címvédő házigazda volt a meccs esélyese, de Fodor Antal legénysége nem feltartott kézzel akart pályára lépni, bár a helyzetét nem könnyítette meg, hogy Bagics Balázs sérülés miatt nem segíthetett.

A deac.hu beszámolója szerint elég álmoskásan nyitotta az összecsapást az egyetemi csapat, vezetőedzőjüknek viszonylag korán időt kellett kérnie (7:2). A folytatásban a PSE kézben tartotta az első szettet, három pontnál nem tudtunk közelebb zárkózni. Aztán a Pénzügyőr ismét megrázta magát, ennek köszönhetően megint kinyílt az olló, végül egy rossz DEAC-nyitással zárult a játszma.

A második etap elején „nem ragadt a rajtgépben” a DEAC, így jóval kiegyenlítettebb küzdelmet láthatott a publikum. 10:9-et követően 3:0-s sorozattal rukkoltak elő a vendégek, ám néhány rontás miatt nem nőtt tovább a fórjuk. A hajrában 5:0-s futást produkált a házigazda, amivel gyakorlatilag el is döntötte ezt a periódust.

A harmadik felvonásban pontot szerzett a debreceniek új játékosa, Lovas Loránd, aki az Arad gárdájától érkezett (2:3). Kicsit később Willian nyitásai okoztak fejtörést a fővárosiaknak (3:7). A Pénzügyőr rendezte a sorait, Rása és Kovács is ásszal tört borsot a DEAC orra alá (17:14). A végjátékban próbált tapadni riválisára a Debrecen, az első meccslabdát még Gustavo megoldásával hárították, ám a következő akció során a rutinos Kovács Zoltán lezárta az összecsapást, amely 63 percig tartott.

Az első három fordulóban ötszettes meccseket játszott a DEAC, ám most ez a széria megszakadt. Tóth Andrásék jövő vasárnap a Kazincbarcikát látják vendégül a DESOK-ban.

Extraliga 4. forduló

Pénzügyőr SE-DEAC 3:0 (25:18, 25:20, 25:23)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában