Frizbi

2022.10.04. 10:59

DEAC-ezüst a Magyar Kupában!

Ezúttal külön női és férfi csapatot is indítottak az egyetemisták.

Forrás: DEAC FreeBees

Szép eredményeket értek el a DEAC frizbicsapatai az október másodikán Budapesten lezajlott Ultimate Frizbi Magyar Kupában: a férfiak mezőnyében második, míg a hölgyeknél negyedik helyezést szerzett az egyetemi gárda – áll a DEAC FreeBees közleményében. 

Rácz Árpád szakosztályvezető elmondta, az egyetemi alakulat elsősorban koedukált felállásban szokott játszani, ám ezúttal a fiúk és a lányok külön versenyeztek, így a szokatlan felállás miatt nagy izgalmakkal vágtak neki a fővárosi útnak. – A nők közül több játékosunknak ez volt az első komolyabb szereplése, ezért az elsődleges cél az volt, a csapat megszokja azt a helyzetet, hogy rajtuk múlik a meccs alakulása, nem számíthatnak arra, a légharcokat, vagy a hosszú dobásokat a fiúk majd megoldják. 

 

Bár egyik meccset sem sikerült megnyernünk, a játékosok mégis lelkesedve, motiváltan és nagyon jó hangulatban tértek haza.

 

Az öröm abból a pozitív élményből fakadt, hogy igen erős ellenfelekkel farkasszemet nézve, képesek voltunk megoldani nehéz játékhelyzeteket védekezésben és támadásban is. Biztos vagyok benne, hogy az egyéni teljesítményünk és önbizalmunk rengeteget fejlődött ezen a tornán – idézte fel.

Forrás: DEAC FreeBees


A fiúk mezőnyében tapasztaltabb csapatot állított ki a kupára a DEAC, de ott is akadt olyan játékos, aki a bajnokságban eddig kevesebb játéklehetőséghez jutott. – A három lejátszott meccs mindegyike szorosan alakult, és a gárdának nem csak az ellenféllel, hanem az erős széllel is meg kellett küzdenie. A sikeresen vett selejtező és elődöntő után a fináléban a Budapest Heroes volt az ellenfél. 

 

Sajnos két meghatározó játékost is nélkülöznünk kellett sérülés miatt, de valószínűleg velük kiegészülve sem tudtuk volna felül múlni az ellenfelet.

 

Büszkék lehetünk a második helyezésre, a megszerzett ezüst annak a megerősítése, hogy jó úton haladunk – összegzett a szakember.

A DEAC FreeBees elismerésre méltó eredményt ért el a Nemzeti Bajnokságban is, hiszen negyedik helyen fejezte be a 14 fordulós versenysorozatot. Azonban a szezonnak még nincs vége, hiszen a csapat még két kétszer pályára lép: vasárnap a Magyar Liga Kupában, október 16-án pedig az Ultimate 4’s Liga zárófordulóján.

HBN

Ultimate Frizbi Magyar Kupa 2022 meccseredmények:
Női dívizió
DEAC FreeBees–Up&Fly 2-15
DEAC FreeBees–Budapest Heroes 5-14
Férfi divízió
DEAC FreeBees–Up&Fly 11-7
DEAC FreeBees–OUT 14-10
DEAC FreeBees–Budapest Heroes 4-15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában