Debreceni VSC

2022.10.28. 18:05

Bárány Donát: keményebbnek kell lennünk a Kecskemétnél

A Loki fiatal támadója sérülését követően térhet vissza az együttesbe szombaton délután.

Bárány Donát (középen) nagy erőkkel készült a visszatérésére | Forrás: DVSC-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata Kecskemétre látogat az OTP Bank Liga 13. fordulójában, szombaton délután. A Loki legutóbb a Kisvárda ellen kapott ki egy fordulatos mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban, ezt a botlást szeretné javítani az együttes. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk, hiszen az aktuális ellenfél remekül teljesít eddig a szezon során. A KTE már eleve azzal nagy bravúrt hajtott végre, hogy a 2021-2022-es szezonban – megelőzve a DVTK-t – feljutott a másodosztályból.

A mostani kiírás rajtjánál pedig előzetesen szinte mindenki elkönyvelte az egyik biztos kiesőnek a Bács-Kiskun megyei gárdát. Ehhez képest jelenleg második a tabellán a csapat, mindössze egyetlen vereséget szenvedett, illetve legyőzte többek között a Ferencvárost és az Újpestet is – utóbbit ráadásul a fővárosban.

Szrdjan Blagojevics | Forrás: Napló-archív

A Loki a második fordulóban fogadta a Kecskemétet, és debreceni szempontból szerencsétlen 1–1-es döntetlen született akkor. A DVSC vezetőedzője, Szrdjan Blagojevics elmondta a HAON-nak, hogy most mit vár a találkozótól. – Egy újabb nehéz összecsapás vár ránk, a mostani ellenfelünk egy kicsit másképp futballozik, mint az előzőek. Erős védekezésre alapozva, kifejezetten magas focistákkal, rendkívül direkten játszanak. A felívelések után lecsorgó „második” labdák megszerzése fontos eleme a taktikájuknak, sok párharcra számítunk a liga elején tanyázó újonc ellen.

Amellett, hogy tiszteljük őket, agresszívan állunk majd a meccshez és jobb teljesítményt kell nyújtanunk, mint legutóbb a Kisvárda ellen. Meg akarjuk mutatni a csapat igazi karakterét és minőségét

– emelte ki a szerb szakember.

A Loki egyik közönségkedvence, Bárány Donát sajnos sokat bajlódik sérülésekkel, de a tervek szerint Kecskeméten visszatérhet a pályára. A fiatal támadóért nagyon szorítanak a szurkolók, hiszen a góljai és a mentalitása miatt igen hamar szívükbe fogadták. Nem is csoda: annak ellenére, hogy a lehetséges lejátszható perceknek csak a harmadát töltötte a pályán, így is a csapat legeredményesebbjei között van három találattal és egy gólpasszal.

Még beszédesebb azonban az a statisztika, amely szerint a 11. fordulót, tehát a bajnokság első teljes körét követően az egész ligában a top 10-ben volt a várható gólok számát tekintve. Hangsúlyozzuk még egyszer, hogy ezt a lejátszható 990 percből mindössze 371 alatt érte el.

A debreceni csatár a HAON-nak nyilatkozott a mérkőzés előtt. – Nagyon vártam már ezt pillanatot, úgy volt, hogy korábban is eljöhet ez, azonban nem olyan ütemben haladt a felépülésem, ahogy tervezetük. Bízom benne, hogy ezúttal már pályára léphetek – mondta, majd kitért a rájuk váró bajnokira. – Az eddigi egyik legnehezebb meccsünk lesz, mert a Kecskemét nagyon szívós és stabil hátul, hazai környezetben még nem is kaptak ki.

Nem feltétlenül a játék dominál majd szombaton, úgyhogy erősebbeknek kell lennünk náluk és keményebben futballoznunk, mint korábban

– jelentette ki határozottan Bárány Donát. 

A Kecskeméti TE–Debreceni VSC bajnoki meccs szombaton délután 17 órától kezdődik a Széktói Stadionban, amit az M4 Sport élőben közvetít majd.

Bakos Attila

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában