Balszerencsés verseny

2022.10.16. 13:48

A debreceni salakmotorosnak verseny közben tört el a csuklója

Kovács Roland kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Forrás: Napló-archív

A salakmotoros olasz egyéni bajnokság utolsó két fordulóját rendezték a hétvégén Lonigóban, s a viadalokra meghívást kapott Kovács Roland, a SpeedWolf Debrecen salakszórója is. Miután többéves kihagyást követően rendezhettek újra salakversenyt a korábban számos Grand Prix nagydíjaknak is otthont adó stadionban, így óriási érdeklődés övezte az erőpróbákat. A versenyzők „túljelentkezése” miatt kvalifikációs futamokat kellett rendezni ahhoz, hogy kialakuljon a megmérettetés 16 fős mezőnye.

A hajdúsági vaspapucsos a szombati verseny második selejtező etapjában állt starthoz, s egy jó startot követően vezető helyen, külső íven jött ki az első kanyarból, viszont az egyenes közepére Mattia Carpanese utolérte, s összeütköztek.

Kovács húzta a rövidebbet, hatalmasat esett. A csuklófájdalma ellenére Kovács a következő futamában – a tartalékmotorjával – újra a startszalag mögé állt, s a második helyen ért célba. Ez az eredmény a verseny folytatását eredményezte volna a debreceni salakszóró számára, ám ekkor már olyan fájdalmai voltak, hogy feladta a küzdelmet. Kovácsot kórházba szállították, ahol kiderült, eltört a jobb csuklója, s ezért rögzítő sínbe helyezték a sérült testrészt. Kovács hazaérkezését követően a debreceni Kenézy kórházban egy kézspecialistával is megvizsgáltatja a csuklóját.

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában