Férfi kosárlabda NB I./A.

2022.10.12. 20:53

A DEAC második idegenbeli meccsén is vereséget szenvedett

A Debreceni Egyetem csapata jól kezdte a találkozót, a félidőben még vezetett, a fordulást követően azonban nem volt esélye a Kecskemét ellen.

Forrás: Napló-archív

Harmadik mérkőzését játszotta a DEAC férfi kosárlabdacsapata a bajnokság alapszakaszában szerda este, David Dedek együttese ezúttal Kecskemétre látogatott. A debreceni gárda egy vereséggel és egy győzelemmel a háta mögött várta a találkozót. 

A vendégek jól kezdték a meccset, leginkább Drenovac gyártotta a pontokat az első negyedben, amelyet minimális, 26–23-as előnnyel zárt a Debreceni Egyetem alakulata. A folytatásban Gumbs triplái jelentették a különbséget, és már 14 ponttal is vezetett a DEAC, azonban a KTE elkapott egy jó szériát és végül 44–40-es vendég előnynél jött a félidő. 

A harmadik negyed első néhány perce után azonban már nem találták a ritmust Polyák Lászlóék, és  a hazai együttes megfordította az állást, 64–53-nál jött a záró játékrész. A Kecskemét lendületben maradt, amit David Dedek időkéréssel próbált megtörni, Gumbs révén még kicsit zárkózott a DEAC, de a végén magabiztosan nyert a KTE 87–69-re. A második félidőben hatalmas fölényben voltak a hazai lilák. A debreceni gárda legközelebb jövő héten szombaton játszik, akkor a Falcót fogadja az Oláh Gábor utcán.

BA

A tények

Tippmix férfi NB I./A., 3. forduló
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–DEAC 87–69 (23–26, 17–18, 24–9, 23–16)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, Vezették: Goda László, Nyilas István, Kovács Nimród János 
Kecskemét: Townes 26/9, Wittmann 4, Ivkovic 2, Dramicanin 8/6, Karahodzsics 6. Cserék: Boriszov 14/6, Kucsera 8/6, Klobucar 10/3, Kiss 5. Vezetőedző: Forray Gábor.
DEAC: Scott 12, Gumbs 17/9, Drenovac 18/3, Gáspár 8/3, Tóth 4. Csere: Taylor 2, Polyák 8/6, Neuwirth B -, Balázsi -, Hőgye -. Vezetőedző: David Dedek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában