Hamarosan indul az új szezon

2022.09.23. 18:10

Új centert igazolt a DEAC kosárlabdacsapata

Az amerikai játékos korábban is dolgozott már együtt David Dedek vezetőedzővel.

Forrás: DEAC

Jimmie Taylor személyében új idegenlégiós érkezik a hajdúsági csapathoz – közölte pénteken a klub honlapja. 

A 208 centiméter magas amerikai center egyetemi éveit követően egy évet játszott az NBA előszobájának számító G-Ligában, majd 2018-ban a görög élvonalban szereplő Panionios csapatában kezdte meg európai karrierjét.

Ezt követően a lengyel és a francia első osztályban is játszott, a Start Lubin gárdájában pedig már két szezonban is dolgozott együtt a Debreceni Egyetem jelenlegi vezetőedzőjével, David Dedekkel. Az előző kiírásban 9.5 pontot, 5.7 lepattanót és közel egy blokkolt dobást átlagolt mérkőzésenként, valamivel kevesebb, mint 25 perc játékidő alatt. 

Taylor érkezésével a nyáron szerződtetett Milan Milovanovics távozik a csapattól.

– Milan egy rendkívül jó hozzáállású és pozitív személyiségű ember, de a szakmai stábbal egyeztetve arra a döntésre jutottunk, hogy annak érdekében, hogy sikeresek tudjunk lenni, változtatásra van szükségünk. Taylor reményeink szerint nagy segítségünkre lehet a védekezésünk stabilizálásában, és Tóth Ádámmal is sokkal jobban egészítik ki majd egymást, hiszen teljesen más karakterű játékosok. A bajnoki rajt előtt másfél héttel nyilván nem a legideálisabb változtatni a keret összetételén, de hosszabb távon gondolkodva meg kellett hoznunk ezt a döntést – nyilatkozta a játékoscseréről Becsky István szakosztályvezető. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában