Helyi sport

2022.09.06. 13:24

Triál-Sport Magyar Kupa lesz a Kossuth téren

A debreceni extrém kerékpárosok sokéves álma válik valóra azzal, hogy a Nagytemplom előtt lesz a rendezvény.

Szabó Péter a Trial-Sport Magyar Kupa orosházi fordulóján | Forrás: Békés Megyei Hírlap-archív

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kerékpársport-események megyénkben. Az országúti versenyek közül a Tour de Hongrie-nak már hagyományosan, minden alkalommal van hajdú-bihari szakasza – ezúttal Hajdúszoboszlón volt a második etap befutója. Nemrég pedig a Székelyföldi Körverseny startolt a Nagyerdei Stadiontól, mielőtt visszatért volna a mezőny Erdélybe.

Ezúttal a biciklizés egy merőben más szakágáé lesz a főszerep a Trail-Sport Magyar Kupán, ahol az ország legjobb extrém kerékpárosai mérik össze tudásukat több kategóriában, számos külföldi versenyzővel kiegészülve. A rendezvény mérföldkőhöz ért, hiszen első alkalommal ad neki otthont a Kossuth tér, ahol jó néhány debreceni sportolónak is szurkolhatunk majd. Ott lesz a 14 éves Fark Zalán és bátyja a 15 éves Fark Zsombor, illetve a szintén 15 éves Klepács Barna, akik korosztályuk legjobbjai közé tartoznak hazánkban. 

A pályát tekintve óriási rönkökön, kábeldobokon és több száz raklapon fognak gyakorlatokat bemutatni a versenyzők.

Természetesen megméretteti magát Szabó Péter is, aki „Elite” kategóriában indul majd, őt már nagyon jól ismerhetik a triál iránt érdeklődők. – Előre láthatóan nagyon erős mezőny gyűlik össze, a legmagasabb osztályban 6-7 induló várható. Köztük lesz a többszörös román bajnok Iulian Zaharie is, de én a saját szempontomból a legjobbakat remélem – mondta.

A debreceni sportoló azon kívül, hogy rajthoz áll a kupán rengeteget dolgozott azon is – szervezőtársával, Vígh Tamással egyetemben –, hogy végre a Nagytemplom előtt valósuljon meg a rendezvény. – Évek óta ezen vagyunk, és nagy öröm, hogy sikerült elérni.

Bízom benne, hogy felejthetetlen élményt nyújt majd az érdeklődőknek mind a szervezettség, mind a látvány miatt. Sokan ismerik a triált, de talán még mindig nem elegen. Ha sikeres lesz a torna, akkor szerintem a város is örülne neki, ha hagyománnyá válhatna ez az esemény a főtéren

– fogalmazott.

Szabó Péter arra bátorít, ha valakinek felkeltette az érdeklődését a Triál-Sport Magyar Kupa, akkor látogasson ki a Kossuth térre a hétvégén. Elmondta, egyáltalán nem gond, ha nem ért hozzá az ember, hiszen a helyi szpíker és a sportolók is készséggel állnak majd az érdeklődők rendelkezésére. – Jöjjenek el és érezzék jól magukat! Egy 10-15 perc alatt már fogják látni, hogy mire kell figyelniük a versenyzőknek a gyakorlat közben – fogalmazott.

A kezdés szombaton 9 órától lesz, elsőként a fiataloké – az U12 és U15-ös korosztályé – lesz a főszerep, majd délután jönnek a felnőttek, legvégül pedig az „Elit” kategória. Vasárnap délután a csapatversenyekre kerül majd sor – az esemény ingyenesen látogatható. 

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában