Ijesztő jelenet

2022.09.20. 12:45

Rádőlt a fa a kapura, azonnal félbeszakadt a Fülöp–Vámospércs derbi

Ha két perccel hamarabb történik, tragédia is lehetett volna belőle.

Forrás: Fülöp SE

Ijesztő jelenet szemtanúi lehettek, akik kilátogattak a vasárnapi Fülöp SE–Bocskai SE Vámospércs-II. megyei III. osztályú labdarúgó-mérkőzésre, ugyanis egy kiszáradt fenyőfa borult az egyik kapura. A napok óta tartó esőzés, és a nagy szél miatt a már kiszáradt fa gyökérzete nem bírta tovább tartani a fa súlyát, és megadta magát.

A Haon megkereste a fülöpi klubot az esettel kapcsolatban. Török Tamás elnök betegség miatt nem vett részt a mérkőzésen, de elmondta, örül, hogy nem történt nagy baj, mert ha akkor egy szögletet rúgnak arra a kapura, akár tragédia is történhetett volna. 

Ezt követően Halász Lajost, a fülöpiek edzőjét kereste portálunk, aki felidézte az eseményeket.

– Ez a fa már jóval a pályán kívül van, így nem gondoltuk volna, hogy bármi baja lehet – magyarázta a szakember. – Azon a telken erdő volt, amit már kivágtak, csak a pálya mellett hagytak meg 4-5 fát, gondolom azért, hogy hűvöst adjon. 

A 32. percben történt az eset, és hála a Jóistennek, épp a Vámospércs támadott, így csak a kapusuk tartózkodott a 16-oson belül. Előtte két perccel arra a kapura rúgtunk szögletet, ha ez akkor történik, biztos, hogy nagy baj lett volna belőle. 

Így szerencsére csak a kapus volt a tizenhatoson belül, nagyjából a büntetőpont környékén. Hátul a kapu mögött állt egy rendezőnk, ő hallotta meg a recsegést-ropogást, és azonnal kiáltott a vámospércsi játékosnak, hogy rohanjon. Szerencsére hitt neki, és azonnal elkezdett futni. Nagy volt az ijedtség, én is azonnal szaladtam a játékoshoz tudakolva, hogy jól van-e. Mondta, nincs semmi baj, egy gally picit megcsapta az egyik lábát, de szerencsére még a bőrén sem volt nyoma – idézte fel Halász Lajos.

A labdafogó háló is csökkentett valamennyit a dőlés sebességén, így a kapu nem rogyott össze amikor rázuhant a fa. 

Felvetődött, a fenyőt gyorsan kivágják annak érdekében, hogy folytatódhasson a mérkőzés, de hamar kiderült, a kapu nem lesz használható már aznap, így Forgács Krisztián játékvezető lefújta a mérkőzést.

Gyérmán Gergő duplájával és Halász Arnold találatával ekkor már 3–0-ra vezettek a hazaiak, így duplán is búsulhattak a fülöpiek az incidens miatt. – Azért is sajnálom különösen a dolgot, mert ezen a meccsen olyan jól játszottunk, mint még egyszer sem az idényben – mondta el a szakember.

A bajnokit újra fogják játszani, Halász Lajos tájékoztatása szerint a megyei labdarúgó-szövetség új időpontnak október 16-át jelölte ki. A fülöpiek a következő, Hosszúpályi elleni, október másodikára kiírt hazai bajnokira mindenképp megpróbálják helyreállítani a kaput. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában