Kézilabda

2022.09.21. 17:43

Pénteken rangadót vívnak a DVSC női kézisei

Eddig összesen 13 tétmeccset játszott egymás ellen a Loki és a Mosonmagyaróvár.

Forrás: DVSC

A hajdúságiak pénteki ellenfele a Veszprém Barabás KC jogutódjaként a 2014/15-ös szezon óta szerepel az első osztályban. Kezdetben – csakúgy, mint a veszprémi együttes – a Győri ETO fiókcsapataként funkcionáltak, de néhány év után teljesen önállóvá vált az MKC – közölte szerdán a klub honlapja. 

A városban hatalmas népszerűségnek örvend a sportág, s mióta 2017 februárjában átadták az UFM Arénát, rendre több, mint ezer néző előtt lépnek pályára a mosonmagyaróvári lányok. A csapat is folyamatosan fejlődött, s a 2020/21-es szezonban hatalmas eredményt elérve befutott az NB I. harmadik helyére. 

Az első DVSC–Mosonmagyaróvár meccset 2014. november 21-én játszották a Hódosban, s bár félidőben még a dunántúli együttes vezetett (12–15), végül 27–25-re nyertek a debreceni lányok, ahol a jelenlegi másodedző, Kudor Kitti három góllal vette ki részét a sikerből. 

A következő három találkozás is cívisvárosi győzelemmel zárult, mígnem 2016 októberében megszületett az első móvári siker. Az akkor még Mosonszolnokon játszó MKC 26–25-re verte a sérülésektől megtépázott Lokit. Ám nagyobb is lehetett volna a különbség, hiszen a hazaiak hat büntetőt hibáztak el. Az igazi hidegzuhany 2017 áprilisában következett, amikor a Kecskeméten megszerzett Magyar Kupa bronzérem után öt nappal a Hódosban verte 23–20-ra a Mosonmagyaróvár a debreceni lányokat. 

A két DVSC elleni siker ellenére is búcsúzott a Móvár az első osztálytól, aztán a 2018/19-es szezonra egy teljesen más csapat tért vissza. Bár ellenünk kétszer kapitulált a dunántúli klub, magabiztosan maradt bent az NB I.-ben. A Covid miatt félbeszakadt 2019/20-as bajnokságban is stabil középcsapat volt a Mosonmagyaróvár. A csonka bajnokságban csak egyszer találkoztak a felek, Debrecenben 32–26-ra nyertek a hazaiak. 

Az MKC számára történelmi bronzot hozó 2020/21-es szezont éppen a cívisvárosban kezdte meg a csapat, s hiába vezetett a Loki az 54. percben még 29–26-ra, végül a vendégek nyertek 31–30-ra. Igaz, tavasszal az UFM Arénában sikerült javítani a hajdúságiaknak, a Mosonmagyaróvár a végén magabiztos előnnyel futott be a harmadik helyre. 

Ám a 2021/22-es bajnokságban éppen a DVSC vette át a bronzérmes pozíciót a Móvártól. Hazai környezetben 28–19-re, idegenben 31–23-ra győzött a debreceni lányok. 

Pénteken a 14. DVSC–Mosonmagyaróvár meccs következik az NB I.-ben, eddig 10-szer a hazaiak bizonyultak jobbnak, s háromszor győzött az MKC.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában