Jégkorong

2022.09.26. 16:31

Nagy küzdelem várható kedd este a Debreceni Jégcsarnokban

Az Erste Liga egyik legerősebb együttese, a Sport Klub Csíkszereda érkezik.

Forrás: Napló-archív

Az erdélyi együttes hagyományai és játékereje tiszteletet parancsoló. A sokszoros bajnok idei szezonja mostanáig kicsit billegősre sikeredett, de ez nem jelenti azt, hogy a székelyek feltartott kezekkel lépnek a jégre.

A Szereda jelenleg pont nélkül áll a tabellán, három meccs, három vereség a mérlegük. Először hosszabbításban kaptak ki a Budapest Jégkorong Akadémia csapatától, ezt egy négygólos zakó követte az FTC elleni rangadón, vasárnap pedig az UTE győzte le nagy csatában a székely legénységet. A három említett találkozó közül talán csak az FTC-Telekomtól elszenvedett vereség aránya tűnik meglepőnek, a másik kettő inkább azt támasztja alá, hogy jelen állás szerint az Erste Ligában tulajdonképpen nincs könnyen verhető csapat, a résztvevők játékereje kiegyenlítettnek látszik. Ha van kivétel, az a dolgok jelen állása szerint csak a Gyergyói HK lehet, de őket is érheti még meglepetés – hangsúlyozza a debreceni klub honlapja.

A mieink mostanáig kétszer léptek a jégre; szépen helytálltak a Ferencvárossal szemben, a Gyergyó ellen viszont ritka kemény pechsorozat sújtotta a srácokat.

A DEAC háza táján egyébként bizakodó a hangulat. Ahogyan azt György József vezetőedző is megerősítette, mindenki egészséges, hadra fogható, és nagy odaadással gyakorolt a közelmúltban megtartott edzéseken. A kedd esti összecsapás lesz a debreceniek szezonbeli harmadik mérkőzése, amely után október közepéig hosszabb idegenbeli szakasz következik.

Akik nem tudják a helyszínen megtekinteni a várhatóan izgalmas, kiélezett rangadót, azok az Erste Liga TV élő közvetítésén keresztül követhetik. A találkozó 18.30 órakor veszi kezdetét.

2022. szeptember 27., kedd, 18.30; Debreceni Jégcsarnok

Erste Liga

DEAC – Sport Club Csíkszereda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában