Labdarúgás

2022.09.20. 13:29

Nagy balhé volt a Monostorpályi hétvégi meccsén, a rendőrök kísérték el a nyíregyháziakat

A Monostorpályi SE vezetősége egy közleményt juttatott el a Hajdú Online-nak a hétvégi, Szpari elleni kupameccsük kapcsán.

Az ominózus 1-2 perctől eltekintve a pálya mellett végig békés hangulat uralkodott | Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a megyei I. osztályú Monostorpályi SE csapata a másodosztályú Nyíregyházát fogadta a Magyar Kupa 3. fordulójában vasárnap délután. A találkozó remek hangulatban zajlott, a monostori sportpályán soha még ennyien nem buzdították a csapatot, mint a neves ellenféllel szemben. A Szpari 2–0-ra megnyerte az összecsapást, és ezzel továbbjutott a következő fordulóba.

A hazaiak vezetőedzője, Bereczky Bence ettől függetlenül „futballünnepként” élte meg csapata kupaszereplését.

Az emelkedett hangulatot azonban némileg beárnyékolta, hogy a pályán verekedés alakult ki a lefújást követően: a két szurkolótábor egyes tagjai mentek egymásnak. A monostori szimpatizánsok egy része a vendégekre nézve sértő rigmust skandált, akik válaszképpen nekik rontottak, hogy elégtételt vegyenek. A balhé a monostorpályi rendezők segítségével 1-2 perc alatt be is fejeződött, a vendég tábort aztán rendőrök kísérték ki a sportpályától. 

A sztori egészen gyorsan, szinte önálló életre kelt az interneten, a közösségi médiában több oldalon jelentek meg fotók, videók az esetről. Hétfőn még egy országos fociportál is foglalkozott a kupameccs után lezajlott jelenetekkel.

A Haon megkereste a Monostorpályi SE vezetőségét, amely a történet lezárása, és a kétes információk tisztázása érdekében egy közleményt juttatott el portálunknak. Ezt a következőkben változtatás nélkül közöljük:

„A Monostorpályi SE történetének eddigi legrangosabb mérkőzését játszottuk vasárnap délután a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus ellen. Nyolcszázan szurkoltak nekünk a pálya mellett, a fiúk pedig hatalmasat küzdöttek, eltüntetve a két osztálynyi különbséget egyenrangú partnerei voltak az NB II-es riválisnak.

A játékosok és a szurkolók számára is életre szóló élmény volt a 90 perc, erre szeretnénk emlékezni.

Egy ilyen esemény megszervezése rengeteg költséggel jár egy kis egyesület számára. Kordonokkal különítettük el a vendégszurkolókat, ütközőzónát alakítottunk ki, s mobilvécéket béreltünk a Nyíregyházáról érkezők számára. Mindez 300 ezer forintos költséget jelentett, amely klubunk büdzséjét ismerve hatalmas kiadás. A mérkőzés előtti napokban egyeztettünk a Szpari vezetőivel, akiktől megtudtuk, hogy saját biztonsági szolgálatuk emberei is jelen lesznek, amin nem is csodálkoztunk, hiszen a vendégszurkolók viselkedéséért a vendégcsapatot terheli a felelősség.

Ennek ellenére a mérkőzés után – miközben a szurkolóink nagy része csapatunkat ünnepelte – a vendégszurkolók elindultak a hazai közönség felé, sajnos a Nyíregyháza Spartacus biztonsági szakemberei nem voltak a közelben. (Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ennek előzményeként akadtak sértő bekiabálások, de ha a magyar labdarúgásban minden ilyen verbális inzultust hasonló »roham« követne csatatérré alakulnának a pályák.)

A kialakult csetepatét rendezőink és néhány klubhoz kötődő ember segítségével nagyon gyorsan sikerült megfékezni, a hírekkel ellentétben a pályán nem voltak debreceni ultrák.

Mire a Készenléti Rendőrség emberei megérkeztek, már helyreállt a rend, szerencsére személyi sérülés nem történt. Mi a színvonalas mérkőzésre, a csapat csodálatos helytállására és a fantasztikus hangulatra szeretnénk emlékezni, s reméljük a következő szezonban is lesz lehetőségünk hasonlóan rangos ellenfelet fogadni a Magyar Kupában!” – áll a klub közleményében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában