Salakmotor

2022.09.11. 19:12

Lovas második, Magosi a középmezőnyben

Lovas Zoltán (balra) és Magosi Norbert képviselte hazánkat Ausztriában

Forrás: Boros Norbert

A SpeedWolf Debrecen salakmotorosai, Magosi Norbert és Lovas Zoltán az ausztriai Mureckben álltak starthoz vasárnap, előbbi egy nemzetközi meghívásos viadalon, míg utóbbi a 250 köbcentisek számára kiírt megmérettetésen tette próbára tudását.

A felnőtt mezőny startlistája sajnos változott az előre meghirdetetthez képest, ugyanis három versenyző nem érkezett meg a helyszínre, így nyolc ország – Lengyelország, Ausztria, Szlovénia, Olaszország, Lettország, Ukrajna, Csehország és Magyarország – tizenhárom salakszórója mérte össze tudását. Hazánkat egyedüli versenyzőként Magosi képviselte, aki ötször állt starthoz, egyszer-egyszer lett első és második, kétszer harmadik, illetve az ötödik futamában a második helyen haladva megállt a motorja. A 47 esztendős salakos végül hét ponttal a nyolcadik helyen zárt. Az alapversenyt követően az első két helyezett, az osztrák Daniel Gappmaier és a szlovén Matic Ivacic egyenes ágon bejutott a döntőbe, míg a cseh Petr Chlupac és a lengyel Tomasz Orwat a reményfutamból kvalifikálta magát a fináléba, miután legyőzték az ukrán Vitalii Lysakot és a szlovén Denis Stojst. A legjobbak futamában a hazaiak pilótája, Gappmaier diadalmaskodott Chlupac és Ivacic előtt.

A juniorok csatájában négy riválisa volt a debreceni Lovas Zoltánnak. A „Farkasok” ifjú titánja négyszer állt starthoz, egy futamgyőzelme mellett háromszor lett a második, mindannyiszor a szlovén Sven Cerjak mögött ért célba. Összesítésben Lovas a szlovén versenyző mögött a második helyen végzett, megelőzve a német Kacper Cymermant.

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában