Labdarúgás

2022.09.25. 09:26

Korhut Mihály szerint nem indulhatnak ki a kupameccsből

A rutinos labdarúgó úgy látja, a Debreceni Egyetem alakulata a gyengébb startot követően elkapta a fonalat.

Forrás: DEAC

A DEAC futballistái bő egy hét alatt második alkalommal vendégeskednek Jászberényben. Sándor Tamás tanítványai múlt szombaton kupameccset játszottak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen, míg vasárnap az NB III. Keleti csoportjában feszül egymásnak a két gárda. Játékosaink a “párharc első felvonását” 2-1-re nyerték, emellett az is kedvező előjel lehet, hogy a legutóbbi három bajnokijukat behúzták. A jászberényiek nyolc forduló alatt csak négy pontot szereztek, így jelenleg a 19. helyet foglalják el a tabellán. Lakatos Bélának a gyengébb rajt mellett amiatt is főhet a feje, hogy Nagy Szabolcs sérülés, Perevuznik Makszim pedig eltiltás miatt lemarad a holnapi ütközetről.

– Egy kupameccsnek mindig más a hangulata, így nem igazán indulhatunk ki abból, hogy mi történt a múlt héten. Azon a találkozón egyébként csalóka végeredmény született, hiszen jobb helyzetkihasználással sokkal nagyobb különbségű is lehetett volna a sikerünk. Jól kezdtünk, hamar megszereztük a vezetést, aztán a szünet előtt jött egy rövidzárlat, amit a hazaiak kihasználtak, majd a második félidőben ismét mi domináltunk. 

 

Sokakat meglephet a jászberényiek eddigi bajnoki szereplése, hiszen nyáron rutinos futballistákat igazoltak, abban bízom, hogy nem ellenünk fognak feltámadni.

 

 Nekünk sem jött ki a lépés az elején, de úgy fest, az utóbbi hetekben rátaláltunk a helyes útra, amiről nem akarunk már letérni – nyilatkozta a gárda honlapján Korhut Mihály.

Hétfőn kiderült, hogy a MOL Magyar Kupa következő fordulójában a DVSC-t látja vendégül a DEAC. Ez az ütközet pikáns lehet Korhutnak, mivel nyáron pont a piros-fehérektől igazolt az egyetemistákhoz.

– Valóban érdekes lesz ez a mérkőzés, hiszen korábban még sosem játszottam a Loki ellen. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ettől függetlenül nem feltartott kézzel lépünk pályára, megpróbálunk meglepetést okozni – hangsúlyozta a 22-szeres magyar válogatott Korhut, aki a Debrecen labdarúgójaként háromszor-háromszor nyerte meg az NB I.-et és a Magyar Kupát.

NB III Keleti csoport 9. forduló
Jászberényi FC-DEAC
Vasárnap 16:00, Jászberényi Városi Stadion

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában