Atlétika

2022.09.08. 07:31

Érmekkel tértek haza most is a debreceni atléták

A Pápai Sportcentrumban folytatódott a Magyar Nagydíjsorozat.

Koroknai Tibor negyedik lett 400 gáton

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A nemrég átadott pápai atlétikai stadionban a sportág hazai kiválóságai álltak rajthoz az erős nemzetközi mezőnyben kedd délután. A cívisvárost a Debreceni Sportcentrum-Sport­iskola négy atlétája képviselte. Ahogy a budapesti, úgy a pápai viadal is világbajnoki kvalifikációs verseny volt egyben. A 100 méteres gátfutásban Kerekes Gréta 13.54-nél állította meg az órát és állhatott fel a dobogó harmadik fokára. 

Kerekes századra azonos idővel ért célba, mint Tóth Anna, a célfotó alapján viszont a diósgyőri gátasnak adták az ezüstérmet. A számot az amerikai Gabrielle Cunningham nyerte 13.19-cel. 

A budapesti viadalt első helyen záró Klekner Hangának ezúttal meg kellett elégednie a bronzéremmel. Elsőre vitte a 401 centis kezdőmagasságot, a 411-et azonban csak másodjára sikerült átugrania. A 421-et és a 431-et harmadjára tudta teljesíteni, a 441-et viszont már nem sikerült leküzdenie. A győztes Jaqueline Otchere és a második Maryna Kyliypko szintén ezen a magasságon zárta a versenyt, ám az érmek sorsáról a kevesebb rossz kísérlet döntött. 

Mindketten 

A Koroknai fivérek 400 gáton álltak rajthoz, Tibor 51.34-es idővel negyedikként, míg Máté 51.90-nél megállítva az órát hetedikként haladt át a célvonalon – számolt be a Debreceni Sportcentrum hivatalos oldala. 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában