DVSC kézilabda

2022.09.17. 12:26

A feszes védekezés volt a Loki győzelmének egyik kulcsa

Szilágyi Zoltán örül a sok lőtt gólnak, azonban a bekapottakkal kapcsolatban nem teljesen elégedett.

Szabó Nina remek formát fogott ki a Dunaújváros ellen | Forrás: Czinege Melinda

Ahogy már portálunk beszámolt róla, a  DVSC Schaeffler a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia gárdáját fogadta a K&H női kézilabdaligában péntek délután. A 13. fordulóból előrehozott mérkőzés esélyeseinek a piros-fehérek számítottak, akik érvényt is szereztek a papírformának, végül 40–27-re győztek.

A mérkőzést követően a DVSC vezetőedzője értékelte a látottakat. – Nagyon nehezen kerültünk lendületbe a találkozó elején, elsősorban a védekezésben voltak problémáink. De ehhez hozzátartozott az is, hogy a Dunaújváros kiválóan játszott ebben a szakaszban.

Ahogy aztán feszesebb lett a védekezésünk és rendeztük a sorainkat, úgy nyílt a két csapat között az olló. Szerintem az első félidő második felében igazából eldőlt a két pont sorsa.

A második félidőben az elsőhöz hasonlóan kezdtünk, és szinte lekopíroztuk azt, hiszen a végén megint növeltük a különbséget. Örülök annak, hogy sok gólt lőttünk, annak viszont nem, hogy sokat is kaptunk, azonban a csapatra nézve dicséretes, hogy 22 találatot szereztünk lerohanásból – jegyezte meg a szakember.

Szilágyi Zoltánnak összességében volt oka mosolyogni | Forrás: Czinege Melinda
 

A meccsen a Loki egyik legeredményesebb játékosa a hat találatig jutó Szabó Nina volt. – Úgy érzem, hogy elkaptam ritmust a meccsen, de ehhez nagyon kellett az is, hogy összeállt a védekezésünk, mert abból lehetett gyorsan indulni és gólokat lőni.

Örülök, hogy nagy arányú győzelmet arattunk, szerintem jó lendületben kézilabdázunk,

nyilván ez néha azt is eredményezi, hogy alkalomadtán hátul hibák csúsznak a játékba – mondta a fiatal irányító. Hozzátette, hogy a helyes úton jár a csapat, és nem szabad kiengedniük ezt követően sem.

A Loki legközelebb ismét a Hódosban lép majd pályára, jövő héten pénteken a Mosonmagyaróvár lesz az ellenfél. 

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában