Nemzeközi torna vár a Lokira

2022.08.14. 10:10

Szilágyi Zoltán: Jó úton járunk

Pedig a betegséghullám miatt borult a tervezett felkészülési program.

Forrás: Czinege Melinda

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, felkészülési mérkőzésen 39–19-es győzelmet aratott a Nagybánya ellen a DVSC Schaeffler együttese. Szilágyi Zoltán vezetőedző tanítványai remekül játszottak, a hajdúságiak szinte minden mezőnyjátékosa – sőt, még a francia Catherine Gabriel kapus is – betalált legalább egyszer.

– Egy 20 gólos győzelemnél nem lehet elégedetlen egy edző – tekintett vissza a találkozóra Szilágyi Zoltán . – Természetesen voltak hibák, a gyors játékból kifolyólag többször is elkapkodtuk a lehetőségeinket. A védekezésünk jól működött, mindkét kapusunk nagyszerűen védett, amiből rá tudtuk erőltetni akaratunkat az ellenfélre, és egy örömjáték alakult ki. A mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, hogy figyeljenek a védekezésre, mert a békéscsabaiak elleni találkozón akadtak olyan periódusok, amikor sok problémánk volt hátul. Az, hogy a nagybányaiak ellen több mint tíz percig nem kaptunk gólt az elején, mutatta, sikerült kijavítani a hibákat, s már akkor eldőlt a találkozó sorsa – értékelt a szakember.

Forrás: Czinege Melinda

A Haon azon kérdésére, hogy hol tart a felkészülésben az együttes, Szilágyi Zoltán úgy felelt, mivel a gárdánál pár hete újra felütötte a fejét a Covid, így borult az előre eltervezett program. – A koronavírus-fertőzés miatt nem úgy tudtunk edzeni, ahogy azt szerettük volna. Nem tudtuk fokozatosan növelni a terhelést, illetve végigvinni azt a programot, amit elterveztünk. Aki egészséges volt, tisztességgel dolgozott, de hát az akkor sem ugyanaz a munka. 

Azokat a kézilabdázókat, akik visszajöttek a betegségből, folyamatosan figyeljük annak érdekében, hogy megfelelően kapják a terhelést. 

Ebben a pillanatban én sem tudom megmondani, hogy hol tartunk pontosan, hiszen az első két hét után felborult az elképzelésünk. A békéscsabaiak és a nagybányaiak elleni találkozók azt mutatták, hogy jó úton járunk, és ha ezt tudjuk folytatni, akkor rendben leszünk – nyilatkozta Szilágyi Zoltán.

A piros-fehérek Kisvárdán vesznek részt egy nemzetközi tornán csütörtökön és pénteken, ahol két mérkőzést játszanak, ott majd tovább lehet csiszolni azokat az elemeket, amiket az edzéseken gyakorolnak. 

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában