Labdarúgás

2022.08.27. 21:50

Perceken múlott a győzelem, nyeretlen maradt a Loki

A hazaiak kicsivel a vége előtt kaptak gólt.

Forrás: Nemzeti Sport / Török Attila

 

A DVSC négy nyeretlen meccset követően fogadta a Puskás Akadémia FC alakulatát az OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján. Bár nem a piros-fehérek voltak a meccs favoritjai, Dzsudzsák büntetőjével sokáig győzelemre álltak, végül azonban csak döntetlennek örülhettek.

Akarták a sikert

A harmadik percben a Loki nevéhez fűződött az első helyzet, Horváth nagyjából 20-25 méterről tekert éppen csak a kapu mellé. A piros-fehérek ezt követően sem álltak le, kifejezetten harciasan kezdték az első negyedórát. A 16. percben Colley a másik oldalon lőtt, Hrabina hárított, ám Neofytidisre pattant a labda. A görög azonban heroikus módon a gólvonalról még tisztázni tudott. A 21. percben büntetőhöz jutott a Loki, miután Batik Bence kézzel ütött a labdába. Dzsudzsák Balázs pedig biztosan végezte el a tizenegyest. Egy lesgólon kívül sokáig nem történt újabb említésre méltó esemény, majd a 31. percben Dzsudzsák szabadrúgását követően Neofytidis érkezett a hosszún, labdájáról centikkel maradt le a középen berobbanó Bárány Donát. A Puskás a 32. percben hasonló beadást követően egy erőtlen fejessel próbálkozott. A 36. percben már jóval nagyobb veszélyt rejtett egy vendég keresztpassz: Corbu labdáját Colley mellre vette, majd lefordulva védőjéről óriási kapufát lőtt. Kicsivel később majdnem egy tizenegyest is kiharcolt a támadó, de lesen volt, amikor lerántotta Deslandes, így maradt az 1-0. A hosszabbításban Horváth ziccerben rontott, így egygólos különbséggel mentek szünetre a csapatok.

Nem tudták kihúzni

A vendégek csatára, Colley a második félidőt is erősen kezdte, az 50. percben ugrott ki újabb helyzetben, ám Hrabina hárítani tudott. A 61. percben újabb helyzetet hagyott ki a Puskás, majd megint egy lesgól borzolta a kedélyeket. A 71. percben Urblík megpattanó lövése éppenhogy elkerülte Hrabina kapuját. A Loki inkább kontrákra rendezkedett be, a Puskás Akadémia jóval többet próbálkozott a második játékrészben. A csereként beálló Zahedi első labdaérintésére gólt szerezhetett volna, de Hrabina – a meccsen nem először – hatalmasat védett, lábbal. Hiába egy újabb Hrabina-védés, a következő lehetőségből már egyenlíteni tudott a vendég együttes, Colley lőtt, majd Zahedi ismételt a 88. percben. Előbbi ráadásul a 91. percben fordíthatott volna, de ismét a debreceni kapus mentett.

PSZ

A tények

OTP Bank Liga, 5. forduló

Debreceni VSC – Puskás Akadémia FC 1–1 (1–0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3803 néző. Vezette: Berke Balázs

DVSC: Hrabina – Bévárdi, Deslandes, Charleston, Neofytidis, Ferenczi – Dzsudzsák, Baráth – Szécsi, Horváth (Do. Babunski 84.) – Bárány (Sós 73.). Vezetőedző: Joao Janeiro.

Puskás Akadémia FC: Tóth – Stronati, Favorov (Van Nieff 74.), Batik, Mezgrani – Komáromi, Puljic (Slagveer 60.), Baluta (Zahedi 75.), Kiss (Skribek 60.) – Corbu (Urblík 46.), Colley. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gól: 1–0 Dzsudzsák (büntetőből – 21.), 1–1 Zahedi (88.)

Mestermérleg

Joao Janeiro: Az első félidőben jobban játszottunk, mint a Puskás, sok helyzetünk volt, akár le is zárhattuk volna a mérkőzést. Szünet után is jól kezdtünk, de aztán hátrébb szorultunk. A második játékrészben a vendégek voltak a jobbak, így igazságos a döntetlen.

Hornyák Zsolt: Elég lyukasak voltunk a középpályán az első félidőben, meg is szerezte a vezetést a DVSC. Ezt követően két meccsre való gólhelyzetet hagytunk ki, ez bosszantó, igaz, a fiúk jól küzdöttek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában