Labdarúgás

2022.08.04. 09:17

Nyolc év után találkozik újra bajnokin a Loki és a Kecskemét

A meccs szombaton 20 órakor kezdődik.

Forrás: Napló-archív

Először játszik hazai pályán a DVSC labdarúgócsapata az OTP Bank Liga 2022/23-as kiírásában, a klub szombaton 20 órakor az újonc Kecskemétet fogadja a Nagyerdei Stadionban, emlékeztetett a dvsc.hu.

Az mindenképpen különleges a párosításban, hogy a két gárda 8 esztendeje találkozott utoljára NB I.-es mérkőzésen a cívisvárosban, 2014 szeptemberében 0-0 lett a végeredmény.

Az összesített mérleg a Loki javára kedvező, hiszen a 14 egymás ellen vívott első osztályú bajnokiból 9-et megnyert, 2 döntetlen mellett pedig csak 3-szor kapott ki. A Kecskemét idén jutott fel, azonban tavaly így is megtréfálta a debrecenieket, a Magyar Kupában hosszabbítás után 2-1-re nyert saját pályáján.

Van tehát miért visszavágni, de ennél sokkal fontosabb, hogy a Loki-szív által kivívott kisvárdai 2-2 után hazai közönség előtt sikerüljön megszerezni a három pontot. A vendégek masszív, összeszokott csapatot alkotnak, a nyitányon a Vasas még emberelőnyben sem bírt velük (0-0). Az azon a mérkőzésen kiállított Sági Milán nem játszhat szombaton, a DVSC-nél viszont az eltiltását letöltött Kusnyír Erik visszatérhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában