Salakmotor

2022.08.26. 14:32

Magosi és Fazekas az Aranysisakon

Ha augusztus vége, akkor Aranysisak salakmotorverseny Zsarnovicán.

Forrás: Napló-archív

A szlovákiai városban vasárnap 13.30-tól immár 58. alkalommal rendezik meg a hagyományos meghívásos nemzetközi viadalt, aminek az érdekessége, hogy futamonként 5-5 pilóta méri össze az erejét. Az előzetes információk alapján két magyar salakszóró, Magosi Norbert és Fazekas Dennis is meghívást kapott a határunkhoz közeli településre. A SpeedWolf Debrecen doyenjének szép emlékei vannak a megmérettetésről, hiszen kétszer diadalmaskodott a viadalon, 2005-ben és a következő esztendőben a fejére helyezték a győztesnek járó arany sisakot.  

Magosi Norbert
Forrás: Boros Norbert

A vasárnapi derbin jelenleg kilenc ország 18 versenyzője található a startlistán, de a mezőny még kiegészül pár versenyzővel. A helyi klub már megállapodott a Petr Chlupáccsal, Matous Kameníkkel, Eduard Krcmárral (csehek), Bastian Borkéval (dán), Ricards Ansviesulisszal (lett), Robert Chmiellel, Jakub Krawczykkal, Jakub Srokával, Piotr Swiercz-csel, Sebastian Szostakkal (lengyelek), Matic Ivaciccsal, Miran Praznikkal, Nick Skorjával (szlovének), Paco Castagnával (olasz), Marko Levishynnel (ukrán) és Jakub Valkoviccsal (szlovák). 

Boros Norbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában