Salakmotor

2022.08.04. 21:18

Kvéch, Klima és Chlupac ellen motorozott a SpeedWolf Debrecen tehetsége

A fiatal magyar reménység várakozásokon felül teljesített a csehek 21 éven aluliak bajnokságában.

Forrás: Boros Norbert

Nem akármilyen megtiszteltetés érte Lovas Zoltánt, a Speedwolf Debrecen ifjú salakmotorosát: meghívást kapott a cseh junior bajnokság második fordulójára Plzenbe. A hajdúsági vaspapucsos egyedüli külföldiként állt starthoz a csütörtök délutáni viadalon, s amíg ő és két társa 250 köbcentis motorral, addig a mezőny nagy része 500-as géppel száguldott. A résztvevők között több nemzetközileg is magasan jegyzett ifjú titán elindult, többek között az elmúlt héten a dániai Speedway of Nations döntőjében motorozó Jan Kvéch, illetve a tartalék Petr Chlupac, illetve a nagyhalászi páros Eb-n Kvéchhel szereplő Daniel Klima és Matous Kamenik.

Ebben a mezőnyben kellett helytállnia a mindössze 13 esztendős Lovasnak, akit azzal a tanáccsal küldött versenybe édesapja, hogy úgy fogja fel a megmérettetést, mint egy startszalagos edzést. Nos, az iránymutatás kiválóan sikerült, ugyanis a magyar tehetség öt futamban állt starthoz, sikerült megnyernie egy etapot, egyszer második lett, kétszer a harmadik pozícióban végzett, s egy alkalommal negyedikként ért célba. Lovas végül 7 ponttal a 8. helyen zárta az erőpróbát, ami nagyon dicséretes produktum.

Forrás: Boros Norbert

Az U21-es cseh bajnokit különfutam döntötte el, a két 14 pontos pilóta közül Klima diadalmaskodott, így Chlupac lett a második. A megmérettetés nagy vesztese Kvéch lett, aki három futamgyőzelmet követően bukott, s kulcscsonttörés gyanújával kórházba szállították, ezért nem folytathatta a küzdelmet. 

Lovas Zoltán legközelebb a cseh 250-es bajnokságban, Pardubicében bizonyíthat a jövő héten.    

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában