Felkészülési meccs

2022.08.19. 17:32

Küzdelmes siker Kisvárdán

A mérkőzés előtt balesetet szenvedek a debreceni kézilabdázók; ez látszott is a játékukon.

Forrás: DVSC

Nem volt zökkenőmentes a csapat útja pénteken Kisvárda felé. Mint arról beszámoltunk, a Nyíregyházát elkerülő szakaszon egy személyautó kanyarodott a lányok busza elé, és a kézilabdázók sofőrje hiába fékezett nagyot, már nem tudta elkerülni az ütközést. A két jármű karambolozott, de az ütközés ereje nem volt nagy, személyi sérülés szerencsére nem történt. A házigazda kisvárdai csapat vezetői bravúros gyorsasággal szervezték meg, hogy folytatni tudják útjukat a debreceniek, így a tervezettnél nyolcvan perccel később megérkezett a csapat a szabolcsi kisvárosba.

A szlovák bajnok Iuventa Michalovce elleni felkészülési mérkőzés ötvenperces csúszással, de elkezdődhetett.

A történtek nyoma látszott a csapat játékán, rengeteg hibával kézilabdáztunk, ennek eredményeként, a 16. percben 7–5-re vezetett a szlovák aranyérmes. Újra a védekezés volt, ami kihúzta a csapatot a bajból, egy 5–1-es rohamnak köszönhetően már mi jártunk előrébb két találattal (10–8). Catherine Gabriel és a Michalovce brazil kapusa, Mendes de Almeida is bravúrok sorát mutatta be, így a nagy iram ellenére kevés gól született, a félidőben 12–10-re vezettünk – írja a dvsckezilabda.hu.

Szünet után sikerült kicsit leszakítani az ellenfelet, Petrus Mirtill góljával a 42. percben már 18–13-ra vezettünk, de egy rosszul sikerült másfél perces periódus után visszakapaszkodott a Iuventa. A kapuba a második félidőre érkező Torda Vanessa is magabiztos volt, így közelebb már nem tudott férkőzni ellenfelünk, s bár a játékunk messze volt a tökéletestől, a győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben.

DVSC SCAHEFFLER–IUVENTA MICHALOVCE (szlovák) 24–22 (12–10)
Kisvárda 50 néző. V: Rontó, Szanyi
DVSC: Gabriel – Töpfner 7 (3), Hámori K 1., Bordás, Hornyák D., Szabó N., Vámos M. 2.  Csere: Torda (kapus), Kácsor 3, Planéta 2, Tóvizi 2, Jezsikava 2, M. Costa 4, Petrus 1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában