Magyar Kupa

2022.08.07. 20:52

Két megyei csapat ment tovább a kupában

Az öt hajdú-bihari gárda közül a DEAC és Monostorpályi nyert a Magyar Kupa első fordulójában.

A DEAC várhatja a következő ellenfelet a kupában | Forrás: Napló-archív

A hétvégén zajlottak a labdarúgó Magyar Kupa első fordulójának küzdelmei, amelyben egyelőre a harmadosztályú, vagy annál alacsonyabb bajnokságokban szereplő csapatok vettek részt. Hajdú-Bihar megyéből öt együttes volt érdekelt ebben a szakaszban.

Az NB III.-as csapatok közül a DEAC szombaton délután ahhoz a Salgótarjánhoz látogatott, amely az előző idényben kiesett a harmadik vonalból. Sándor Tamás együttese esélyeshez méltóan 3–1-es győzelmet aratott Nógrád megyében Kerekes Krisztián két és Trencsényi Bence egy találatával. A Hajdúszoboszlói SE is megyei I. osztályú együttesnél vendégeskedett, a Borsod megyei Edelény ellen léptek pályára vasárnap délután. A HSE kirándulása nem sikerült olyan jól, mint az egyetemistáké, Karika Balázs góljával ugyan vezettek, azonban a hazaiak erre hárommal válaszoltak, így a fürdővárosiak kupaszereplés ezzel véget ért.

A megye I.-ből a Monostorpályi SE szintén egy Borsod megyei I. osztályú gárdával csapott össze. Hátrányba került a hajdú-bihari gárda, de Rostás Gábor és Kolompár Krisztián góljaival fordítottak és 2–1-gyel továbbjutottak. A megyei II. osztályból feljutott Létavértesre nagyon nehéz feladat várt, hiszen az NB III. Keleti csoportjában szereplő Hatvant fogadták, akik nem hagytak nekik esélyt és 5–0-s győzelemmel távoztak. Utolsóként a Balmazújváros lépett pályára vasárnap délután hazai pályán és egy 93. percben bekapott góllal 2–1-es vereséget szenvedett a borsodi megye I.-es Hidasnémeti ellen. Így a DEAC és a Monostorpályi SE várhatja a második forduló sorsolását.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában