NB III.

2022.08.14. 15:48

Kerekes gólja három pontot ért a DEAC-nak

A csereként beszálló csatár az 55. percben talált be, ezzel fektette két vállra a Debreceni Egyetem alakulata az angyalföldi ellenfelet.

Forrás: deac.hu

A DEAC futballistái a Vasas otthonában vendégeskedtek vasárnap délben az NB III. Keleti csoportjának harmadik fordulójában. A hazaiaknál kezdett a hatszoros magyar válogatott Vida Máté, valamint a tizenkét élvonalbeli góllal rendelkező Géresi Krisztián. A DEAC-nálezúttal is a fiatal Ratku Roland őrizte a kaput, míg elöl Bereczki Dániel, Szabó Levente és Tochukwu igyekezte megnehezíteni az angyalföldi védők dolgát, áll a deac.hu beszámolójában.

A hazaiak az elején megpróbáltak magukhoz ragadni a kezdeményezést, előbb Faragó Bálintnak akadt egy ígéretes lövése, de Ratku védett. Kicsit később Enyedi fejese okozott némi riadalmat, ám a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. A szünethez közeledve egyre aktívabbá vált a debreceniek támadójátéka, a legnagyobb lehetőség Soltész János előtt adódott, de hat méterről a lécet találta el.

A szünetben Tochukwut Kerekes Krisztián váltotta, és ez a csere jól sült el. Az ötvenötödik percben Kerekes lövésre szánta el magát tizennégy méterről, a játékszer pedig a fővárosi kapu jobb oldalában pihent meg. A Vasas próbálta ledolgozni a hátrányát, de nem igazán talált rést a hátsó alakzatunkon. Sőt, a ráadásban Kerekes duplázhatott volna, de a léc kifogott rajta.

A debreceniek három fordulót követően hat egységgel rendelkeznek, szerdán a DVTK II. elleni mérkőzés jön a DEAC Sportcampuson.

A tények

Labdarúgó NB III. Keleti csoport, 3. forduló

Vasas FC II.-DEAC 0-1 (0-0)

Fáy utcai Sportcentrum, vezette: Horváth Máté.

Gólszerző: Kerekes (55.)

A DEAC összeállítása: Ratku – Soltész, Papp, Orosz – Rauf, Sándor, Kónya, Korhut – Bereczki (Trencsényi, 79.), Szabó L. (Bidzilya, 68.), Tochukwu (Kerekes, a szünetben). Vezetőedző: Sándor Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában