Lovaglás

2022.08.15. 10:48

Ifjabb Szabó Gáboré a harmadik hely a Budapest Grand Prix-n!

Fábián Johanna is remekül teljesített az ifjúsági korosztályban.

Forrás: Hajdu Krisztina/lovasfoto.hu

Négy napon át tartott a 2022-es szabadtéri szezon harmadik, egyben záró Grand Prix-fordulója a Nemzeti Lovarda Regale Arénájában. 

A csütörtöki nyitónapon máris dobogós helyezésnek örülhettek a debreceni lósport hívei, hiszen az ötéves lovak 120 cm-es versenyszámában ifjabb Szabó Gábor második lett Genius Conference-szel, míg a hatéves lovak kategóriában a harmadik helyet sikerült megszereznie Canalettóval.

Fábián Johanna Katinka hátán, mellette Szabó-Máriás Sára
Forrás: DEAC

Másnap sem maradtak el a DEAC-sikerek, hiszen a gyermek GP kvalifikációját Fábián Johanna a leggyorsabb hibátlan lovaglással nyerte Chaballal. Hatvankettő indulót számlált a 140 centiméteres GP-kvalifikáció, amelyben Szabó Gábor harmadik lett Chacrinue és hatodik Filuchi hátán.

A négyéves lovak nyitották meg a szombati versenynapot 100 centiméteren, ahol Szabó Gábor és Nibolensky másodikként zárt. Az ifjúsági korosztály lovasait 120 centiméteres pálya várta, itt Fábián Johanna remekül teljesített Katinkával, és a második helyet szerezte meg. Az ötéves lovak Grand Prix a Díjugrató Szakág kiemelt, 250 ezer forintos pénzdíjáért zajlott. A döntő igazán izgalmas versenyt hozott, hiszen a 33 indulóból 17 jutott az összevetésbe, amelybe Szabó Gábor és Genius Conference a legjobb idővel került be. A második forduló után a páros végül a második helyen zárt. A hatéves lovak Grand Prix-ben hat párosnak sikerült hibátlanul teljesítenie az alappályát, köztük összevetés döntött, itt végül Szabó Gábor és Quel Action VDS negyedik lett.

Fábián Johanna és Chabal
Forrás: Hajdu Krisztina/lovasfoto.hu

A hétvége folyamán második alkalommal léptek pályára a négyéves lovak vasárnap reggel, és 8,30 stílusponttal holtversenyben két mén végzett az élen: az Szabó Gábor által lovagolt, Ibolensky apaságú Nibolensky, valamint az Eszes Ferenc által bemutatott Neorado. A 125 centiméteres Horze gyermek Grand Prix alappályáját három hölgy tudta hibapont nélkül lelovagolni, köztük volt Fábián Johanna és Chabal TH, a páros végül a harmadik helyen zárt. A verseny záró száma a 2 millió forint összdíjazású, 150 centiméteres Nemzeti Lovarda Grand Prix volt, amelyen 12 akadály és 15 erőkifejtés várta a lovasokat. Ebben a kategóriában Szabó Gábor az előkelő harmadik helyet szerezte meg Chacrinue nevű lovával – számolt be a DEAc honlapja. 

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában