Labdarúgás

2022.08.12. 22:07

Hatalmas csata, győzelemmel felérő döntetlen született a Nagyerdőn

A végén kotorta be a Loki az egyenlítő találatot, megérdemelten.

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Két eddig veretlen, egyben nyeretlen csapat találkozott a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 3. fordulójának nyitómérkőzésén, pénteken. A DVSC a frissen feljutó Vasas gárdáját fogadta. Igazi hatpontos rangadóként kezelte mindkét fél a találkozót, hiszen két-két döntetlen után szinte kötelezőnek érezték az első győzelem megszerzését a klubok. A szurkolók nem is csalódtak, igazi ki-ki meccs lett a péntek esti találkozóból.

A mérkőzés előtt méltó módon emlékeztek meg Garamvölgyi Lajosról a hazaiak drukkerei.

A meccs első helyzete a Debrecen nevéhez fűződött. Dzsudzsák Balázs egy remek csel után bombázott kapu mellé az 5. perc elején. Ugyanebben a minutumban előbb Baráth, majd Sós is lemérte Jova Levente reflexeit, ám a rutinos hálóőr állta a sarat. A másik oldalon Otigba húzódott előre, de a hetedik percben eleresztett lövését Megyeri könnyedén hárította. A 12. percben Ferenczi próbálkozott hasonló távoli lökettel, hasonló eredménnyel. A 16. percben Dzsudzsák már jóval erősebb bombával operált, Jova eszén azonban így sem tudott túljárni. A 18. percben kapitányunk ismét tüzelt, de szabadrúgása elkerülte a kaput. A 21. percben a Loki nyomása ellenére is a vendégek szerezték meg a vezetést. Egy beadást követően előbb Megyeri közelről még hárítani tudott, ám a kipattanó utáni kavarodásban Berecz elé pattant a labda, aki kíméletlenül a hálóba továbbította azt. A 28. percben egy talpalást követően piros lapot kapott Baráth Botond, de a debreceniek nem igazán tudtak mit kezdeni a hirtelen jött emberelőnnyel.

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Megérett a gólra

A Loki kezdte jobban a második félidőt. Az 51. percben a csereként beálló Horváth parádés beadásából Bárány próbálkozott, csukafejeséből azonban a kapufára pattant a labda. A 63. percben ismét a debütáns brillírozott, remek csel után azonban megint a kapufa állta útját a Lokinak. A 67. percben újabb Dzsudzsák bomba borzolta a kedélyeket, Jova azonban hárított. A szögletből Deslandes fejelt kevéssel kapu felé. A 68. percben Bárány lőtt közelről, Jova ezt is fogta. A 78. percben Horváth fejelte el kapu előtt a labdát. Hiába a meddő mezőnyfölény, majd’ egy óra emberelőnyben, a kapu elé szorítva ellenfelét sem bírt gólt szerezni a DVSC. Egészen a 86. percig! Ekkor ugyanis egy sokadik Saná beadást elnézett a Vasas védelme, a csereként beálló Dorian Babunski pedig köszönte szépen, és közelről a kapuba lőtte a labdát. A hadd-el hadd folytatódott, kisebb helyzetek itt-ott, az eredmény azonban maradt 1-1. Bár mindent megpróbált, a DVSC ezzel újabb döntetlent tudott csak elérni.

OTP Bank Liga, 3. forduló

Debreceni VSC–Vasas FC 1–1 (0–1)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5665 néző. Vezette: Bogár Gergő

DVSC: Megyeri – Kusnyír (Baranyai 54.), Romancsuk, Deslandes, Gomes – Baráth (Neofytidis 57.), Dzsudzsák – Sós (Bévárdi 45.), Szécsi (Babunski 70.), Ferenczi (Horváth 45.) – Bárány. Vezetőedző: Joao Janeiro.

Vasas: Jova – Szivacski, Baráth, Otigba, Iyinbor (Ihrig-Farkas 90.), Silye – Hidi (Hidi M. 70.), Berecz, Hinora (Cipf 82.) – Radó (Deutsch 45.), Holender (Szalai 71.). Vezetőedző: Kutor Attila.

Gól: Berecz (21.), Babunski (86.)

Kiállítva: Baráth (28.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában