Hazai debütálás

2022.08.19. 10:11

Esélyesként várhatja a DEAC a meccset

Szabó Ábel szerint a Debreceni Egyetem alakulatán kicsit még érződött az idény eleji forma Budapesten.

Forrás: Czinege Melinda

A DEAC férfi futsalosai az NB I. második fordulójában az ELTE-BEAC együttesét látják vendégül a DESOK-ban hétfőn 18.30-tól. Az újonc beragadt a rajtnál, hiszen az Aramis elleni hazai bajnokiját 6-0-ra elbukta. A fővárosiak egyébként osztályozón jutottak az élvonalba, a Kistarcsával vívott júniusi párharcot 10-5-re nyerték. Elek Gergő legénysége az első játéknapon az Újpest otthonában 2-2-es döntetlent ért el.

– Senkit sem szabad félvállról venni, ennek ellenére esélyesként várhatjuk a találkozót. Arra számítok, hogy nálunk lesz többet a labda, míg ellenfelünk főleg a védekezésre fog összpontosítani. Ez lesz a szezon első hazai összecsapása, ami extra motivációt jelent. Nagy a különbség az élvonal és a másodosztály között, az ELTE-BEAC játékosainak fel kell még venniük az NB I. ritmusát, ám abból profitálhatnak, hogy nagyobb nyomás nem nehezedik rájuk, valamint az osztályozón nyújtott teljesítményük intő jel lehet – nyilatkozta a gárda honlapján Szabó Ábel.

Huszonkét éves futsalosunk az újpesti rangadón góllal vette ki a részét a pontszerzésből, ettől függetlenül maradt benne némi hiányérzet.

– A találatom után akadt még egy nagy helyzetem, amit elhibáztam, ez pedig eléggé bosszantott. A meccs képe alapján szerintem igazságos a 2-2-es végeredmény. Kicsit még érződött rajtunk az idény eleji forma, ám mindenki maximális fordulatszámon pörgött, erre a mentalitásra pedig építhetünk – mutatott rá Szabó.

Forrás: Újpest Futsal Club/Facebook

Berecz Rafaelnek még a Veszprém elleni bronzmeccsen szakadt el a keresztszalagja, így rá nagyon hosszú kihagyás vár. 

Az együttes tagjai az első tétmeccs előtt egy “Kitartást, Rafi!” felirattal üzentek a sérült kulcsembernek.
– Ezúton is szeretnék az egész csapat nevében jobbulást kívánni neki! Én a pályán és azon kívül is nagyon jó kapcsolatot ápolok Rafival, amiben tudok, igyekszem segíteni neki – zárta mondandóját Szabó Ábel.

HBN

Férfi futsal NB I 2. forduló
DEAC-ELTE-BEAC
2022. 08. 22. (hétfő) 18:30, DESOK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában