Kétszer is vezettek

2022.08.16. 10:18

Értékes pontot szerzett a DEAC

A Debreceni Egyetem alakulata kétszer is vezetett az Újpest otthonában, ennek ellenére a győztes rajt nem jött össze.

Fotó: Molnár Péter

Rangadóval nyitották az NB I. új szezonját a DEAC férfi futsalosai, mivel az előző idényben ötödik helyen záró újpestiek csarnokában vendégeskedtek hétfő este.

Elek Gergő tanítványai a kezdés előtt Berecz Rafaelnek üzentek egy „Kitartást, Rafi!” felirattal. A 23 éves játékosnak még a Veszprém elleni bronzmeccsen szakadt el a keresztszalagja, emiatt hosszú kihagyás vár rá.

Thiago távoli lövése adta meg a mérkőzés alaphangját, Zsolnai Domonkos hárította a próbálkozást. A negyedik percben Vass Ottótól Nagy Bence elé került a labda, aki a hatoson belül sarokkal vette be a lila-fehérek kapuját. Ezt követően Klacsák Bence tesztelte Krajcsit, ezt a párharcot a kapusunk nyerte. A fővárosiak nyáron szerezték meg Serginho Paulistát a Veszprémtől, a brazil légiós pedig a kilencedik minutumban gólpasszal jelentkezett, Östör Martin a rövid sarokba küldte a játékszert. A szünetig mindkét oldalon akadtak ígéretes lehetőségek, ám az eredmény nem módosult.

Remekül indította a második játékrészt a Debrecen, mivel a középkezdés után nem sokkal Szabó Ábel nagyjából öt méterről betalált, az asszisztot Thiago adta.

Serginho Paulistával nagyon jól jártak az újpestiek, ez a huszonnegyedik percben újra kiderült, ekkor a dél-amerikai futsalos egy szép cselt mutatott be, végül Klacsák Bencét hozta helyzetbe, aki túljárt Krajcsi eszén. A folytatásban Thiago és Horváth Benedek egyaránt közel járt a gólszerzéshez, ám előbbivel a léc, utóbbival pedig a kapufa babrált ki. Voltak még hajdúsági helyzetek a végéig, például Szabó Ábel is könnyen duplázhatott volna, ám harmadik alkalommal már nem sikerült átvenni a vezetést, így maradt a 2–2-es döntetlen – tudósított a gárda hivatalos honlapja.

A következő játéknapon az újonc ELTE-BEAC érkezik a DESOK-ba. 

HBN

Férfi futsal NB I., 1. forduló

Újpest FC–DEAC 2–2 (1–1)

DEAC: Krajcsi, Thiago, Harmati, Rácz Zs, Szabó Á. Cserék: Tóth B., Vass, Nagy B., Szatmári, Sándor K., Tóth A., Harcsa. Vezetőedző: Elek Gergő.

Gólszerzők: Östör (9.), Klacsák (24.), ill. Nagy B. (4.), Szabó Á. (21.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában