Debrecenből indul

2022.08.06. 10:27

Először Magyarországon a Székelyföldi Körverseny

A Nagyerdei Stadionnál rajtol el a nagy hagyományokkal rendelkező kerékpáros viadal 16. felvonása.

A Székelyföldi Körverseny tavalyi befutója | Forrás: Tour of Szeklerland-archív

Ismét egy különleges sporteseménynek ad otthont Debrecen, ugyanis a kerékpáros 16. Székelyföldi Körverseny első szakasza Magyarországról, a gyönyörű cívisvárosban fog elindulni. A Tour of Szeklerland történetében mérföldkő lesz az idei viadal, hiszen első alkalommal lesz olyan szakasza a távnak, amely Románia határain kívül esik.

A szervezők rendkívül izgalmas versenyre számítanak, hiszen az új, a debreceni etap mindegyik kerékpárosnak feltérképezetlen terep lesz.

A sportolók a Nagyerdei stadionból indulva fedezhetik fel a környék látványosságait és ékköveit: a város körül hét kör és három sprint várja őket, amelyek teljesítése után a Nagyerdei Stadionba térnek vissza. A mezőny a nyitónapot követően visszatér Székelyföldre, ahol Marosvásárhelyről folytatódik majd a küzdelem.

A 16. Székelyföldi Körverseny hivatalos rajtja kedden délelőtt 10 órától lesz. Azonban már hétfőn délután is érdemes lesz a stadionhoz ellátogatni, hiszen 18 órától bemutatkoznak a versenyzők, akik másnap nyeregbe ülnek letekerni az első kilométereket.

A hétfői bemutató és a keddi verseny is ingyenesen látogatható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában