Két 3x3-as tornát is rendeznek

2022.08.16. 21:01

Egy hét múlva újra a kosárlabdáé lesz a debreceni főtér

Augusztus 23. és 28. között újfent a Kossuth térre látogatnak a 3x3-as kosárlabda-szakág legjobb utánpótlás és felnőtt játékosai.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A karneváli hetet követően ezúttal is a kosárlabdák pattogásától lesz hangos Debrecen főtere, hiszen 2016 óta már sorozatban hetedszer rendeznek majd 3x3-as versenyeket a cívisvárosban – emlékeztetett a Debreceni Sportcentrum hivatalos honlapja. Az időközben a nyári olimpiai játékok programjára is felkerülő, s Tokióban be is mutatkozó szakág világszerte egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, a Nagytemplom előtt felállított ezerfős aréna pedig az egyik legnépszerűbb helyszíne a 3x3-as eseményeknek.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan ezúttal is két tornát rendeznek Debrecenben, a kedden rajtoló  U18-as vb-n 20 női és 20 férfi csapat öt napon keresztül verseng majd egymással a világbajnoki címért, köztük a magyar válogatottak is. 2021-ben nagyon magasra tette azt a bizonyos lécet a debreceni Szabó Zitával felálló női nemzeti csapatunk, hiszen bronzéremmel zárták a világversenyt. Idén is lesz debreceni érdekeltsége az eseménynek, hiszen a fiúk szövetségi kapitánya az előző évadban a DEAC segédedzőjeként dolgozó Lekli József lesz, míg a keretben a DEAC Kosárlabda Akadémia növendékei, Hegedűs Brúnó és Gadus Bogdán is szerepelnek majd.

Az U18-as világbajnoksággal párhuzamosan szombaton a profi csapatokat felvonultató World Tour is elrajtol. A tizenkét Masters tornából álló sorozatnak a debreceni lesz az ötödik állomása, de olyan világvárosok is otthonául szolgálnak majd a kétnapos versenyeknek, mint Párizs, Montreal, Prága vagy éppen Hongkong, a nagydöntőt pedig ezúttal is Abu-Dzabiban rendezik majd. Az idén eddig mindhárom Masters versenyét megnyerő, tavaly a Nagytemplom előtt is diadalmaskodó szerb Ub újra ott lesz Kossuth téren, csakúgy, mint a tavalyi bajnok, a világranglista jelenlegi második helyezettje, a szintén újvidéki Liman.

A mérkőzésekre a belépés az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is ingyenes lesz, telt ház esetén pedig az aréna mellett felállított óriáskivetítőn is lehet majd követni az eseményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában