Labdarúgás

2022.08.06. 11:30

DVSC: Jön az első hazai bajnoki

Joao Janeiro nyerni akar debreceni debütáló tétmeccsén, amihez a szurkolók segítségére is számít.

Sylvain Deslandes és a csapat nyerni akar a Kecskemét ellen | Forrás: Nemzeti Sport-archív

A Debreceni VSC futballistái a múlt heti, kisvárdai döntetlent követően ebben a szezonban először lépnek pályára a Nagyerdei Stadionban. A szombat este 20 órakor kezdődő összecsapáson az ellenfél az újonc Kecskemét lesz, amely a Vasassal gól nélküli döntetlent játszott a nyitófordulóban. 

Joao Janeiro | Forrás: Napló-archív

A találkozó előtt Joao Janeiro beszélt a HAON-nak, aki vezetőedzőként első hazai közönség előtt lejátszott tétmérkőzésére készül. – Napról napra egyre jobbak vagyunk, de az idény elején minden együttes így van ezzel. A múlt héten ikszeltünk, jobb az egy pont, mintha annyit sem szereztünk volna, de fejlődnünk kell ahhoz, hogy most nyerjünk, márpedig mi győzni akarunk – jelentette ki.

A Kecskemét az előző bajnokság végén jutott fel a másodosztályból, ettől függetlenül kellemetlen vetélytársnak tartja a szakember. – Nagyon agresszív gárda vár ránk, akik érdekes stílusban, nagyon direkt focit játszanak. A Loki tavaly ezt meg is tapasztalhatta, amikor kiesett ellenük a Magyar Kupából.

Arra számítok, hogy a szurkolóink biztatni fognak minket, jó hangulatot teremtenek majd a stadionba, erre nagy szükségünk lesz

– fogalmazott.

A jó kezdés utat mutat

A tréner mellett Sylvain Deslandes, a DVSC kameruni születésű francia középső védője is nyilatkozott portálunknak várakozásait. – Fontos volt, hogy pontszerzéssel indítottuk a szezont Kisvárdán, mert a jó kezdés mutatja az utat a folytatáshoz. Bárcsak nyertünk volna, de az sajnos nem sikerült. – mondta, majd folytatta. – Az előző összecsapás tanulsága, hogy a legelejétől kezdve maximálisan kell koncentrálnunk. Már most a bajnokság kezdetekor fontos összecsapásaink vannak  és minden egyes pontnak jelentősége lesz. Ezért minden egyes meccshez úgy állunk oda, hogy meg akarjuk nyerni – hangsúlyozta.

A védő úgy érzi, hogy a hét során jól felkészültek a Bács-Kiskun megyei alakulat ellen. – Kemény mérkőzés vár ránk egy olyan gárdával szemben, amelyik tétmeccsen nagyon régóta nem veszített.

Azonban mi mindent megteszünk azért, hogy a közönségünk előtt megszerezzük a három pontot

– mondta. Hozzátette, úgy érzi, hogy a labdarúgók jól érzik magukat egymással, az újonnan érkezőket is egyre jobban megismerik a pályán és azon kívül is.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában