Európa-bajnokság

2022.08.19. 07:44

Az év legfontosabb versenye következik kiváló atlétánk számára

Kozák Luca jó formának örvend, és ezt be is bizonyítaná a müncheni kontinenstornán.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Mint ismert, hétfőn megkezdődtek az atlétikai Európa-bajnokság küzdelmei. A magyarok különböző sportágakban, több honfitársunknak is szurkolhatnak, köztük a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola gátfutójának, Kozák Lucának is, aki legjobbját nyújtaná Münchenben. 

A 25. atlétikai Eb előtt kevesebb nemzetközi versenyen tudott részt venni, mégis optimistán várja a hétvégét Kozák Luca. – Az elmúlt időszakban a nemzetközi versenynaptár kissé leállt. A Gyulai István Memorial volt az utolsó viadalom, ahol sajnos nem értem célba, a nyolcadik gáton rontottam, addig azonban életem egyik legjobb futását produkáltam – mondta, hozzátéve, a hiba ellenére sem volt elkeseredve, mert érzi magában az erőt. 

Minden évben volt egy hasonló, hibás versenyem. Ez benne van a pakliban, és elég profi vagyok ahhoz, hogy ugyanazt a hibát kétszer ne kövessem el. Valamilyen szinten még meg is nyugodtam, hogy erre az évre „letudtam a bakit”, ez is ki van pipálva.

Egyből a középdöntőbe 

A sportoló már szerdán elutazott, hiába csak vasárnap versenyezhet elsőként. Mint mondta, fura érzés egyelőre otthonról nézni az Eb-t, de bizakodva megy ki, az edzések ugyanis azt mutatják, jó a formája. Hangsúlyozta, a döntő egyértelműen reális célkitűzés lehet, csalódott lenne, ha nem sikerülne elérnie. – Ketten vannak kimagaslóak a mezőnyben, a többiek sűrűn következnek utánuk, így a döntőbe jutás is rendkívül nehéz lesz. Előre nem tudom megmondani, milyen eredmény születhet, de szeretnék két nagyon jó futást produkálni, és akkor bármi előfordulhat – emelte ki. 

– Azt sajnálom, hogy idén sem kell selejtezni, és az Eb-n egyből a középdöntőben szerepelek majd. Jó lett volna egy lazább első futás, amikor megismerhetem a pályát. Négy éve Berlinben is egyből a középdöntőben kezdtem. Pedig egy pluszfutás nem venne ki az erőmből, így viszont át kell állítani az agyamat: azonnal nagy teljesítményre lesz szükség. Azért is megyek ki hamarabb, hogy picit akklimatizálódjak. Lesz még egy-két versenyem az évben, de egyértelműen ez a legfontosabb megmérettetés számomra idén – összegezte. 

PSZ 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában