Salakmotor

2022.08.13. 10:04

Az ausztrál világbajnok a Debrecen Nagydíjon!

A salakmotoros szurkolók számára első blikkre talán hihetetlennek tűnő, fantasztikus hírrel lepte meg a drukkereket a SpeedWolf Debrecen: az augusztus 20-ai, 47. Debrecen Nagydíjon starthoz áll Jason Doyle, az ausztrálok egyéni világbajnoka, friss Speedway of Nations (csapatvilágbajnoki) aranyérmes versenyző! Doyle még soha nem járt Magyarországon, ez lesz a debütálása hazánkban.

Jason Doyle napjainkban is a Grand Prix-ban bizonyít

Forrás: Boros Norbert

A 36 éves világsztár indulása azért is különlegesség a cívisváros életében, mert legutóbb napra pontosan 32 esztendeje, 1990. augusztus 20-án versenyzett egyéni világbajnok Debrecenben, akkor a dánok ikonikus salakosa, Hans Nielsen jellegzetes versenyzési stílusát csodálhatta meg testközelből a hajdúsági publikum.   

De visszatérve napjaink kiválóságára: Doyle 2015-ben jutott be a világ legjobb salakmotorosai közé a Grand Prix-sorozatba, ahol a mai napig meghatározó szerepet tölt be. Az auszi már 2016-ban közel állt a csodához, hiszen két fordulóval a GP-széria vége előtt vezette a pontvadászatot, ám az utolsó előtti viadal első futamában megsérült, s véget ért számára az idény – végül az 5. helyen zárta a sorozatot. Doyle 2017-ben ért fel a csúcsra, amikor megszerezte az egyéni világbajnoki aranyérmet. A GP-ben 69-es startszámmal motorozó klasszis tagja annak a szűk társaságnak, akik aktív salakosként egyéni világbajnoki címmel rendelkeznek: Doyle-on kívül a lengyel Bartosz Zmarzlik, a brit Tai Woffinden és a szintén ausztrál Chris Holder volt már világelső. (Nicki Pedersen súlyos sérülés miatt jelenleg nem motorozhat, míg az orosz Artyom Lagutát a nemzetközi szövetség eltiltotta a versenyzéstől.) 

Vajon az ellenfelek is csak a hátát látják majd Debrecenben? 
Forrás: Boros Norbert

Doyle szűk egy hónapja újra aranyéremmel gazdagodott: a július végén Dániában megrendezett Speedway of Nations (csapatvilágbajnokság) küzdelemsorozaton Jack Holderrel és Max Fricke-kel a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Az augusztus 20-án, szombaton 15 órától kezdődő Debrecen Nagydíj szervezői ígérik, olyan ellenfeleket szerződtetésén dolgoznak, akik igencsak megnehezíthetik Jason Doyle dolgát. 

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában