Tenisz

2022.07.11. 10:37

Világranglista: Bondár Anna már az ötvenharmadik

Karriercsúcs

Forrás: MW-archív

Legjobb magyarként Bondár Anna újabb karriercsúccsal már az 53. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján. A 25 éves játékos 11 helyet javított azzal, hogy wimbledoni első fordulós búcsúját követően a franciaországi Contrexeville-be utazott, ahol a múlt héten az elődöntőig jutott a 115 ezer dollár (46 millió forint) összdíjazású challenger-versenyen. A négy között éppen Gálfi Dalma állította meg, aki aztán a fináléban három meccslabdáról kikapott, de így is – saját rekordját beállítva – a 81. helyre jött fel – írja az MTI.

A harmadik top 100-as magyar, Udvardy Panna a 94. helyre lépett előre. Jani Réka a 129., Babos Tímea a 299., Stollár Fanny a 357., Szabanin Natália pedig - mivel a közelmúltban megnyert egy szerbiai és egy hollandiai 25 ezer dolláros versenyt - 314 (!) helyet ugorva a 386. helyen áll. Valamennyien főtáblások lesznek a ma rajtoló budapesti salakpályás WTA-tornán.    

Ami az élmezőnyt illeti, az oroszok és fehéroroszok kizárása miatt Wimbledon után nem osztottak ranglistapontokat, így a tavaly döntős cseh Karolina Pliskova a hetedikről a 15. helyre csúszott. A 2021-ben győztes ausztrál Ashleigh Barty már visszavonult, így őt nem érintette a londoni pontvesztés, az idei bajnok kazah Jelena Ribakina pedig – mivel nem kapott pontot – maradt a 23. helyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában