A felsőházba is bejutottak

2022.07.06. 14:34

Túlteljesítették a célt a DEAC férfi teniszezői

A pasarétiek elleni csata gyorsan eldőlt.

Forrás: DEAC

A DEAC férfi teniszcsapata ezen a hétvégén az OB I. felsőházi rájátszásán vett részt Budapesten, a Nemzeti Edzésközpontban – adott hírt a klub honlapja. A gárda előző évben jutott fel az első osztályba, így az elsődleges cél a bennmaradás volt. A felsőházba kerüléssel ezt sikerült elérni, így a mostani már a jutalomjáték volt. A hétvégi két ellenfél jóval nagyobb játékerőt képviselt, így vérmes reményei nem lehettek az együttesnek.

Az első mérkőzést a Pasarét Tenisz Klub ellen játszották a debreceniek. Az egyesek során mindössze Páll Noel tudott győzni, magabiztos játékkal diadalmaskodott két szettben. Sajnos az egyes pályán Máthé Gábor a hosszú szezon, siketlimpiai második hely, egri elsőosztályú verseny döntője, valamint a csapatbajnoki alapszakasz után fáradtságra panaszkodott, és vereséget szenvedett. A hátsó pályákon nem sok esélyt adtak a rendkívül kiegyensúlyozott pasarétiek. Az egyesek után 1-5-re állt a csata, így eldőlt a találkozó, a párosokat nem is játszották le.

Vasárnap a harmadik helyért léptek pályára a gárda tagjai. Máthé Gábor végül nem vállalta a játékot, így mindenki egy kicsit feljebb csúszott. Az ellenfél a Pécs volt, amely az alapszakasz során 6–3-ra legyőzte már a hajdúságiakat. Ezúttal jóval szorosabban alakult a találkozó, Bencző Balázs és Szabó Zoltán is tudott egyest nyerni. A párosok során a Reitmann-Szabó páros ellen az ellenfél hamar megadta magát. Máthé Gábor párosra beállva Páll Noellel hozta a meccsét, így 4–4-re alakult az állás. A harmadik párost viszont nem sikerült behúzni, így minimális, 5–4-es vereséget szenvedett az együttes.

Ezzel a DEAC a 8 csapatos mezőnyben 4. lett, tehát a bennmaradást sikerült elérni, sőt a felsőházzal még túl is teljesítették az elvárásokat.

A csapat tagjai Máthé Gábor, Páll Noel, Bellér Gábor, Bencző Balázs, Nyíri Tamás, Szentkirályi Péter, ifjabb Varga Ákos, Reitmann Marcell, Szabó Zoltán, Léka Péter, Páll Marcell és Tácsik László voltak.

HBN

Címkék#tenisz#DEAC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában