Világjátékok

2022.07.12. 08:04

Senánszky Petra sporttörténelmet írt Birminghamben

A debreceni úszó az első olyan sportoló, aki két különböző sportágban ugyanazon a Világjátékokon aranyérmet szerzett.

Forrás: Freschli József

Senánszky Petra a Világjátékokon átvette a Nap Versenyzője díjat. A világklasszis magyar uszonyosúszó az első olyan sportoló, aki két különböző sportágban ugyanazon a Világjátékokon aranyérmet szerzett – tudatta a Világjátékok Magyar Sajtócsapat.

A Debreceni Búvárklub kiválósága összesen három aranyérmet nyert az egyesült államokbeli Birminghamben. Uszonyosúszásban kétszer, vízi- és életmentésben egyszer győzött. Ezen kívül mindkét sportágban egy-egy ezüstöt is begyűjtött.

Senánszky Petra a hétfői díjátadót követő nemzetközi sajtótájékoztatón elmondta, megterhelő négy nap van mögötte. – Erre számítottam. Az uszonyosúszásra többet készültem, vízi- és életmentésben pedig tudtam, hogy kiváló társaim lesznek a váltóban, hiszen több olimpiát megjárt úszókról van szó. Nagyon örülök, hogy sikerült minden fronton a lehető legjobbat kihozni magamból – tette hozzá Senánszky Petra, aki Alabamából egyenesen a kolumbiai Caliba utazott, ahol 18-ától megrendezik az uszonyosúszó-világbajnokságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában