Kosárlabda

2022.07.04. 13:07

Öt kihagyhatatlan mérkőzés a debreceni U17-es vébéről

Forrás: debrecenisportcentrum.hu

A FIBA U17-es női világbajnokság csoportköre garantáltan dúskálni fog az izgalmakban. Az együttesek a szombati nyitónaptól egészen kedd estig viaskodnak majd a nyolcaddöntős pozíciókért, a hibázási lehetőség minden résztvevő számára minimális. A debrecenisportcentrum.hu összeállításában az öt legérdekesebbnek ígérkező találkozót harangozta be.

B-csoport: Ausztrália-Szlovénia – július 9. 12.00

Az ausztrál válogatott az U16-os korosztály friss Ázsia-bajnokaként érkezik a cívisvárosba, és azzal a szlovén csapattal néz farkasszemet a nyitómérkőzésen, mely története során először képviseltetheti magát a világ legjobbjai között. A sárga-zöldek leginkább Isla Juffermanstől, Jayda Clarktól és Saffron Shieldstől várhatnak kiugró teljesítményt, míg a túloldalon a 2021-es FIBA Challenger-tornán remeklő Ajsa Sivka és Zoja Stirn bizonyulhat nyerőembernek.

A-csoport: Magyarország-Japán – július 10. 17.30

A mindenkori japán gárdák egyedi játékstílusa már önmagában rendkívül látványos és szórakoztató – nincs ez másként az U17-es korcsoportban sem. A felkelő nap országának ifjú hölgyei csupán egy ponttal maradtak alul Ausztráliával szemben a FIBA U16-os Ázsia-bajnokságának fináléjában, ezt a csorbát pedig várhatóan nagyon szeretnék kiküszöbölni Debrecenben. Magyarország jó házigazdaként természetesen azon lesz, hogy maximálisan kiszolgálja lelkes hazai közönségét, így igazi csemegére van kilátás a két szögesen eltérő kosárlabdakultúrát képviselő alakulat között.

B-csoport: Ausztrália-Franciaország – július 12. 12.30

Franciaországot a szakértők joggal tartják a dobogós helyezések egyik várományosának. A gallok keretének mélységével egyik válogatottnak sem lesz egyszerű dolga versenybe szállni, arról nem is beszélve, hogy állományukban felnőtt EuroCup-tapasztalattal rendelkező kosarasok is megtalálhatók – ilyen például a Lyon-t erősítő Dominique Malonga. A francia-ausztrál ütközet kiváló erőfelmérő lesz mindkét fél számára, melyből a nyertes mellett a legtöbbet a nézők profitálhatnak majd.

D-csoport: Mali-Új Zéland – július 12. 20.00

Mali nemzeti csapatai impresszív fejlődést mutattak be az elmúlt néhány esztendőben, és mostanra a nemzetközi viadalok megkerülhetetlen szereplőivé léptek elő. A korábbi világbajnokságok sikertelenségeit a 2016-os U17-es tornán rögtön három diadallal feledtették, valamint 2018-ban az afrikai kontinens trónjára is felülhettek az U16-osok között. Az előzetes esélylatolgatás alapján Rokiatou Berthe-ék előtt Új-Zéland ellenében kínálkozik a legkedvezőbb sansz egy esetleges sikerre - számításaikat azonban könnyen keresztülhúzhatja, ha az új-zélandiak vezére, Maia Jones ihletett dobóformát fog ki.

D-csoport: USA-Németország– július 12. 20.00

A címvédő Egyesült Államok ezúttal is a torna toronymagas favoritja. A többek között Juju Watkins és Jada Williams nevével fémjelzett amerikai válogatott felülmúlása a papírforma alapján kis túlzással a lehetetlen küldetés kategóriájába tartozik, éppen ezért az USA skalpjának megszerzése világszenzáció lenne bármelyik csapattól. A D-jelű négyesben a németek tűnnek a legalkalmasabbnak a pokolian nehéz feladat megoldására, akik főként a tehetséges Annika Soltau eredményességében bízva kísérelhetik meg a már-már földöntúli bravúr végrehajtását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában