Páros Európa-bajnokság

2022.07.05. 10:33

Milík és Mihailovs ellen Magosiék

A SpeedWolf Debrecen salakosai közös edzésekkel készülnek a közelgő páros Európa-bajnokságra.

Magosi Norbert (balra) és Kovács Roland próbálják a páros motorozást gyakorolni | Forrás: Boros Norbert

Újra rangos salakmotorversenyt rendeznek hazánkban: július 9-én, szombaton 15.15-től páros Európa-bajnoki elődöntőnek ad otthont a Nagyhalász Speedway Ring. A kontinensviadalon hét nemzet – Csehország, Lengyelország, Finnország, Szlovénia, Ukrajna, Lettország és Magyarország – alakulata küzd a fináléba kerülésért, amihez a dobogón kell végezni a nyírségi viadalon.

Sok ismerős arc

A résztvevő országok vezetői leadták a hivatalos nevezést, így most már tiszta képet kaptunk arról, hogy a Fazekas Dennis, Magosi Norbert, Kovács Roland összetételű magyar gárdának kik ellen kell felvenniük a harcot. A szabályok lehetőséget adnak három versenyző nevezésére (a két főversenyző mellett egy tartalék is bevetésre várhat), s a hét csapatból négyen éltek ezzel a sansszal. Több ország a legerősebb összeállításban érkezik hazánkba, így például a csehek, akiknél Vacláv Milík, Jan Kvéch és Eduard Krcmár akarja kiharcolna a kvalifikációt. A szlovének duója papíron az egyik legerősebb egység, Matic Ivacic és Nick Skorja mindenképpen az esélyesek közé sorolandó. A lengyelek két fiatal tehetséget dobnak mély vízbe, de felelőtlenség lenne leírni a Kacper Pludra, Bartlomiej Kowalski párost, mivel a lengyel Ekstaligában edződnek és bizonyítanak hétről hétre. A letteknél a hazánkban már jól ismert Jevgenijs Kostigovs és Olegs Mihailovs küzdhet a dobogóért. Az ukránok reprezentánsait szintén sokszor láthattuk már Magyarországon: Marko Levishyn, Vitalii Lysak és Stanislav Melnychuk indul a nagyhalászi Eb-n. A finnek Antti Vuolastól és Niklas Sayriötől várják a csodát, vagy inkább a tapasztalatszerzést.

Edzésben a debreceniek

A SpeedWolf Debrecen két salakszórója, Magosi Norbert és Kovács Roland gőzerővel készülnek a nagyhalászi megmérettetésre.

A „Farkasok” szerdán hazai környezetben, a Perényi Pál Salakmotor Stadionban edzettek, majd vasárnap délelőtt már Nagyhalászban gyakoroltak. A nyírségi oválon mindketten arra törekedtek, hogy megtalálják a motorjaik ideális beállítását, s kipróbálták, hogyan tudnak együtt, párban motorozni. Egy biztos, ahhoz, hogy a magyarok sikert érhessenek el a szombati Európa-bajnokságon, minden tudásukra szükség lesz, s küzdeniük kell minden egyes pontért.

BN

Startlista

Lettország
1. Jevgenijs Kostigovs
2. Olegs Mihailovs
15. nincs nevezve tartalék

Szlovénia 
3. Matic Ivacic
4. Nick Skorja
16. nincs nevezve tartalék

Finnország 
5. Antti Vuolas
6. Niklas Sayriö
17. nincs nevezve tartalék

Lengyelország 
7. Kacper Pludra
8. Bartlomiej Kowalski
18. nincs nevezve tartalék

Csehország 
9. Vacláv Milík
10. Jan Kvéch
19. Eduard Krcmár (tartalék)

Ukrajna 
11. Marko Levishyn
12. Vitalii Lysak
20. Stanislav Melnychuk (tartalék)

Magyarország 
13. Fazekas Dennis
14. Magosi Norbert
21. Kovács Roland (tartalék)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában