Helyi sport

2022.07.26. 21:59

Ilyen meccsen se nyert sokszor a DVSC

A sérülésveszély miatt át kellett vonulni egy másik pályára.

Forrás: DVSC

A legutóbbi két bajnokság bronzérmese találkozott Balatonbogláron, s a különös körülmények között megrendezett meccset végül 30–25-re a DVSC nyerte – írja a debreceni kézilabdaklub honlapja.

A furcsaság abból adódott, hogy a Nemzeti Kézilabda Akadémia 1-es számú pályáján már a bemelegítés során jelezték a játékosok: ez bizony csúszós! Bár a házigazdák megpróbálták rendbe hozni a felületet, a mérkőzés 12. percében kiderült, hogy nem sikerült. Ekkor az MKC kiválósága, Lancz Barbora sérült meg, s a két szakmai stáb úgy döntött, ilyen körülmények között nem folytatják a találkozót. Szerencsére gyorsan sikerült átköltözni a 2-es számú pályára, így 11 perc 35 másodperc játék után itt folytatódott a meccs.

Ekkor 5–3-ra vezetett a DVSC, az új környezetben azonban hamar egyenlített a Mosonmagyaróvár (7–7). A következő percekben újra megléptek a debreceniek, a remekül játszó Petrus Mirtill találatával már 11–8-ra vezettek. Az első játékrész hajrájában Catherine Gabriel hetest védett, majd a félidő záróakkordjaként újfent Petrus Mirtill volt eredményes, így négygólos előnnyel vonult pihenőre a Loki.

A folytatásban Torda Vanessa kezdett a kapuban, két fontos védésének és a két széls (Petrus és Costa) góljainak köszönhetően tovább nőtt a különbség. A folytatásban próbálkozott az MKC, de a piros-fehérek 30–25-re nyerték a „kétpályás” edzőmeccset.

DVSC Schaeffler – Motherson-Mosonmagyaróvár 30–25 (16–12)
Balatonboglár, NEKA-csarnok, zárt kapuk mögött. V: Fekete T., Tóth D.
DVSC: Gabriel – Töpfner 3 (2), Hámori K. 1, Vámos P. 3, Bordás 1, Jezsikava, Vámos M. 2.  Csere: Torda (kapus), Hornyák D., M. Costa 4, Petrus 7, Kácsor 3, Planéta 4 (1), Tóvizi, Szabó N. 2.
Mosonmagyaróvár: Szemerey – Mihály P. 1, Lancz, Pásztor N. 3, Ivancok 4, Kovács P. 4, Hajtai. Csere: Mistina (kapus), Bardi F. 4, Asanin 2, Stranigg Zs. 2 (2), Tóth N. 1, Faragó L. 1, Albek 1, Sztankovics K. 1, Csire F. 1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában