Helyi sport

2022.07.29. 19:18

Egyhetes edzőtáborban készülhettek debreceni lövészek

A 14 fős pisztolyos utánpótláskeret Nyíregyházán tréningezett.

Forrás: Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület

Július végén egyhetes nyíregyházi edzőtáborban pallérozódtak a Héraklész Bajnokprogram utánpótláskorú sportlövészei; a Magyar Olimpiai Bizottság által indított foglalkozás célja nemzetközileg is versenyképes fiatalok nevelése – olvasható a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület július 29-i sajtóközleményében.

Hajdú-Biharból három sportoló vehetett részt az edzőtáborban; Pető Boglárka, Polgár János és Tóth Balázs a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület versenyzői. Felkészülésüket Pető László vezetőedző irányította. Az edzőtáborban a lövészet mellett funkcionális tréningek segítették a felkészülést és csapatépítő programokat is tartottak.

Pető Boglárkának a változatos edzések tetszettek neki a legjobban, valamint az, hogy a megszokott tíz méteren kívül hosszabb távokon is tudtak lőni. 

Polgár János megítélése szerint az volt a legjobb, hogy egy hétig csak a sportlövészetre tudtak koncentrálni, míg a konditermi és fizikai edzések során sikerült elsajátítaniuk olyan gyakorlatokat, amelyeket a későbbiekben otthon is elvégezhetnek a fejlődésük érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában