Ifjabb Kovács Béla ezúttal is legyőzhetetlen volt

2022.07.26. 11:40

DSI és DKSI sikerek, újabb OB győzelem az XCO bajnokságon

Egy arany-, és egy bronzérem volt a mérleg Csömörön.

Forrás: DKSI-archív

Az elmúlt két hétvége nemcsak melegrekordokat, de egyúttal újabb DKSI és DSI sikereket hozott, újabb bajnoki dobogós helyezésekkel, ráadásul bajnoki címmel bővült a debreceni kerékpározás dicsőséglistája – számolt be az egyesület.
Őry Kinga június 16-17-én a Hungaroringen rendezett Ring24 versenyét teljesítette, a 24 órás tekerést másodmagával, duóban abszolválva, végül a „Női duó” kategória első helyét megszerezve! Kinga és a duó másik tagja, Balogh Veronika összesen 128 kört, vagyis 550 km-t tettek meg, összesen 5500 m szintet teljesítve, ezzel a népszerű rendezvényen megérdemelten állhattak dobogóra.

A Mountain Bike XCO Magyar Bajnokságot július 23-án tartották Csömörön, ahol 40 Celsius fokos hőség, és a pályát borító hatalmas por fogadta szombaton az indulókat a Bulgárkertben. A magyar Olimpiai Cross Country  (XCO) szakág színe-java rajthoz állt, hiszen ezen a napon dőlt el, hogy kik azok a versenyzők, akik egy évig viselhetik a korosztályaikban a Bajnoki címet és a megkülönböztető bajnoki mezt. A DSI Cycling Team (a DSC és a DKSI idén létrejött közös csapata) 7 versenyzővel képviseltette magát, mert erre a versenyre csak azok utazhattak, akik igazán felkészültek voltak az Országos Bajnokság fizikai és mentális kihívására.

U13-ban Gyetkó Péter számára a középmezőnyben beérkezés és egyéni feladatok elvégzése volt a cél, végül 21. helyen zárt. Ifjabb Kovács Béla ezúttal is bajnoki esélyesként indult, soproni riválisával kemény párharcot követően első helyen végzett a futamában ezzel megnyerte zsinórban harmadik XCO bajnoki címét!

Ifjabb Kovács Béla középen 
Forrás: DKSI-archív

U15 korosztályban négy debreceni kerekes állt a rajtvonalon, legalább egy dobogó volt a minimális cél, de az idén több szakág bajnoki címét is elhódító Soós Olivér és a kerékpárkezelési tudásával kiemelkedő Gyetkó Dani esetében is ott lebegett a bajnoki cím esélye. Vízi Gáspár és Podgornik Milán számára elsősorban önmaguk legyőzése, tapasztalatszerzés és a középmezőnyben beérkezés volt a cél. Az első két hely sorsa a futam vége előtt eldőlt, de a két debreceni fiú izgalmas meccset vívott a bronzért, végül Soós Olivér lett a 3., Gyetkó Dániel 4., Vizi Gáspár 11. Podgornik Milán pedig a 21. helyezést érte el.

Sokaknak, akik a hegyek között élnek, meglepetés, hogy a debreceni versenyzők milyen kifinomult technikával és magabiztosan száguldanak a lejtőkön, kanyarodnak és látványosan, ugyanakkor biztonságosan uralják az ugratókat. A csapat ezért a területért felelős edzője Nagy Sándor, tudását, szemléletét átadja a fiatal generációnak, csakúgy mint általános instruktoraik: Kovács Judit, Géczi Gergő, Porcsin Levente, Aszalós Ármin, Nagy II. Zoltán és Takács Balázs.
A versenyen Dr. Porcsin Levente a Master1 kategóriában indult, és végül 6. helyen zárt. Most néhány hét pihenő következik majd elkezdődik a felkészülés a Cyclocross szezonra, amelynek egyik állomása a debreceni VeloPark versenye lesz novemberben. Hír még a klub háza tájáról, hogy keddtől csütörtökig az Európai ifjúsági Olimpiai Fesztiválon országúti kerékpározás versenyszámaiban vesznek részt a magyar U17 korú versenyzők, a hatfős válogatottnak tagja Pusztai Dóra és Csáki Szabolcs is. 

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában