Napi négy órát aludt a két hét alatt

2022.07.04. 17:45

Deri testközelből éli meg a sikereket

Korábbi kollégánkat az évek alatt elfogadták a sztársportolók is.

Forrás: Derencsényi István-archív

Újabb hatalmas élménnyel gazdagodott a Hajdú-bihari Napló korábbi fotóriportere, Derencsényi István. Egykori kiváló kollégánk évek óta a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) hivatalos fotóriportereként is dolgozik, így a hétvégén véget ért hazai rendezésű vizes világbajnokság legjobb pillanatait is ő örökítette meg.

– A rendelkezésre álló négy hónap ellenére a magyar szövetség és a partnerek mindent kihoztak a szervezésből, flottul ment minden, felsőfokon beszélt a vb-ről mindenki – adott helyzetjelentést a Deri becenévre hallgató fotós. – Mivel közel állnak a szívemhez a vizes sportok, nagyon jól éreztem magam az elmúlt két hétben. Örömmel tölt el, hogy az utóbbi három vizes vébének én voltam a hivatalos fotósa, ráadásul ebből kettőt Budapesten rendeztek, így hazai pályán örökíthettem meg a versenyzőink sikereit. Örök élmény, hogy a világcsúcsot úszó Milák Kristófot csak én fotózhattam az éremmel, majd aztán egyfajta porondmesterként a távolabb helyezkedő többi kolléga felé fordítottam, hogy nekik is legyen képük róla. Testközelből látni a sztárokat, megélni a rekordokat, drámákat rám is hat. A magyar vízilabdás lányok szomorúsága az elveszített döntő miatt, vagy amikor a férfiak fináléjánál a mindenről döntő ötméteresek alatt fél méterre gubbasztottam a hispánok kispadjától. Az évek alatt elfogadtak a sportolók, naponta írnak rám, hogy tudnék-e nekik fotót küldeni, a bemelegítés előtt világsztárok jönnek oda pacsizni, vagy csak pár mondatot váltani, ezek nagyon jó érzéssel töltenek el – idézte fel.

A mi volt számára a legextrémebb szituáció kérdésre egyértelműen a nyílt vízi úszást mondja, mert a megfelelő szöghöz le kellett hasalnia a stégre a negyven fokban, ami nem volt a legkellemesebb. Ráadásul a 25 kilométeres szám rajtját előre hozták, a lányok már 7 órakor vízbe csobbantak, ezért Deri hajnal négykor kelt, hiszen a rajt előtt két órával már azt fotózta ahogy ragasztják fel a versenyzőkre a számokat, illetve hogy jó napfelkeltés, bemelegítős képeket készíthessen. 

– Ez így nagyon fárasztó volt, főleg, hogy előző nap este kilenckor kezdődött a magyar vízilabda-válogatott meccse.

Általában hajnal kettőre végeztem a napi penzummal, átlagosan négy órát aludtam két héten keresztül,

de nem bánom, mert nagyon feltöltődtem. Már most furcsa, hogy vissza kell zökkenni a normál kerékvágásba, mert azért hozzá lehet szokni a pörgéshez – mondta el Derencsényi István, akinek az augusztusi római vizes Európa-bajnokság lesz a következő nagy feladata. 

MSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában