Fordulatos forduló

2022.07.17. 18:28

Csere az élen a megyei strandröplabda-bajnokságban

A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság idei negyedik fordulóját Hajdúböszörményben rendezték.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség

Frissen rotált homok és üdítő várta a versenyzőket, akik ismét több helyszínről érkeztek, illetve tunéziai és indiai egyetemisták is színesítették a mezőnyt – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség.

Az U18-as lányoknak rendezett versenyben Dóka Vivien és Posta Gréta veretlenül utasították maguk mögé a mezőnyt. A második helyen Magyar Fruzsina és Dóka Vivien, míg a harmadikon a hazai Molnár Janka, Nagy Laura páros végzett.  

Az összesített pontversenyben mostani győzelmének köszönhetően Dóka Vivien 20 ponttal átvette a vezetést. Jelenleg Magyar Fruzsinának 18, míg Kóris Almának és Nagy Blankának 17-17 pontja van.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség

A női kategóriában ismét játékra jelentkezett Máté Gréta, és ezúttal Berza Fannival be is „zsebelték” a kupákat, aranyérmeket, valamint a pályákhoz legközelebb álló büfé által felajánlott fagylaltkelyheket. Minimális különbséggel szorult a második helyre a Fehérvári Vivien, Pálfi Kitti kettős, míg a bronzérmek F. Nagy Eszter és Magyar Fruzsina nyakaiba kerültek.

Az összesített pontversenyben Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti vették át a vezetést 18-18 ponttal, Máté Gréta eddig tizenhetet gyűjtött.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség

A férfiaknál is új győztest avattak, Nádasdi Péter és Puskás Kristóf győztek. Második helyen végzett a tunéziai Amine Dhemaied és az indiai Anshu Sharma. A harmadik helyért zajló találkozót Elek István és Nagy Dániel nyerték meg.

A pontversenyben Nádasdi Péter áll az első helyen 18 egységgel, őt követi F. Nagy Bence és Veres Bence 14-14 ponttal.

A vegyes párosok körmérkőzéssel döntötték el a helyezések sorsát. Fehérvári Vivien és Puskás Kristóf minden ellenfelüket legyőzve végeztek az élen. A 2-4. helyen holtverseny alakult ki, és a jobb összesített pontarány miatt zárt a második helyen a Magyar Fruzsina, Nádasdi Péter csapat, megelőzve Falvai Laurát és Kerti Gábort.

A ranglista élén Puskás Kristóf áll 14 ponttal, mögötte holtversenyben Pálfi Kitti és Pilka Gábor állnak 13-13 egységgel.

Már a következő hétvégén lehet javítani az eddigi eredményeken, vagy megszilárdítani a helyezéseket, hiszen július 23-án és 24-én visszatér a verseny Berekfürdőre, ahol immár az ötödik fordulót rendezik. 

Szombaton a női és férfi párosok, valamint az U18-as lányok, míg vasárnap a vegyes párosok tagjai regisztrálhatnak a strand főbejáratánál 8 és 9 óra között. A szervezők kérik, hogy az U18-as párosok előzetesen regisztráljanak. A versenyen játéktudástól függetlenül bárki indulhat. Az első három helyezett érem- és oklevéldíjazásban részesül, az első helyezett csapatok tagjai pedig külön-külön kupát nyernek. 

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a szövetség honlapján és Facebook- oldalán.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában