Kosárlabda

2022.07.17. 21:56

Az Egyesült Államoké a világbajnoki cím – fotókkal

A fináléban az USA válogatottja 84–62-re legyőzte Spanyolországot, ezzel elhódítva a trófeát.

Forrás: Kiss Annamarie

A végéhez ért a debreceni U17-es női kosárlabda-világbajnokság vasárnap este. A szombati elődöntőkön Spanyolország némi meglepetésre 66–59-re legyőzte a franciákat, a legnagyobb esélyesnek számító USA azonban érvényesítette a papírformát, és 87–57-re legyőzte északi szomszédját, Kanadát.

A bronzéremért így Franciaország és Kanada válogatottja küzdött meg, és egy végletekig kiélezett csatában végül 84–82-re az európai alakulat diadalmaskodott és állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A fináléban az amerikai gárda szerzett vezetést, azonban a spanyol lányok szépen tartották a lépést az ellenféllel. A második játékrészben kezdtek elhúzni a tengerentúliak, 15 perc elteltével már 10 fölött volt a különbség. A negyed végére azonban felszívták magukat a spanyolok, de így is 36–26-os amerikai vezetésnél jött a nagyszünet.

A fordulás után is rendkívül lendületes, szórakoztató találkozót láthatott a Főnix Aréna közönsége. Egyébként mind a két gárdának szép számmal gyűltek össze szurkolói a lelátókon. A lelkes spanyolok mindent megtettek, hogy partiban legyenek az ellenfelükkel, azonban az USA válogatottja minden apró hibáját kihasználta vetélytársának, így az utolsó 10 perc 57–44-es állásnál kezdődött. Az amerikaiak lassan, de biztosan növelték előnyüket, négy perccel a dudaszó előtt már 21 ponttal vezettek. Az európai alakulat kulcsemberei fáradni látszottak, az ellenfél edzője viszont rendszeresen sort cserélt, így tartotta frissen csapatát. Végül az Egyesült Államok együttese magabiztos játékkal 84–62-es sikert aratott, elhódítva ezzel a világbajnoki címet.

BA


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában