Atlétika

2022.06.26. 18:06

„Úgy mentem oda, hogy nyerni fogok” – Debreceni lányok diadala a magyar bajnokságon

A 127. Atlétikai Magyar Bajnokság során kettős győzelmet arattak a Debreceni Sportcentrum versenyzői: Kozák Luca arany-, Kerekes Gréta pedig ezüstérmes lett.

Kerekes Gréta (balra) és Kozák Luca

Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

Kozák Luca a pénteki 100 méteres síkfutás ezüstérmét követően, szombaton az „igazi” számában 100 méter gáton ismét magyar bajnok lett, ráadásul országos csúcsot döntve 12,7 másodperces idővel. – Úgy mentem oda, hogy nyerni fogok, és szeretném megdönteni a legjobbamat, ez sikerült is. A 100 méteres síkfutást is címvédőként vártam, de Takács Bogi – az aranyérmes – nagyon jó formában van, úgyhogy megérdemelten nyert. A szembeszél kicsit megfogott, de ennél gyorsabban nem tudtam volna futni. Nem voltam azonban csalódott, hiszen a 100 sprint az csak amolyan kitekintés, a gát a lényeg – mondta a friss magyar bajnok.

Kozák Luca úgy fogalmazott, az elmúlt években már megszokhattuk, hogy mindig két debreceni lány áll a dobogó legfelső fokain. Ezúttal sem volt ez másképp, hiszen szorosan mögötte másodikként érkezett célba Kerekes Gréta, aki alig 2 századmásodperccel maradt el 12,95-ös egyéni legjobbjától. – Éreztem, hogy formában vagyok, jól mentek az edzések, úgyhogy vártam, hogy egy „normálisabb” időt fussak, de még magamat is megleptem. Át kellett törnöm egy gátat magamban, ezért úgy érkeztem meg az országos bajnokságra, hogy nem foglalkoztam semmivel, csak azzal, hogy adjam ki magamból, ami bennem van. Sok rossz futásom volt, számtalan kudarc ért, úgyhogy ez most nagyon sokat jelent, és nagy erőt ad a folytatáshoz – mondta. A debreceni atléta elárulta, hogy a befutót követően döbbent arcokat látott, mert nem sokan számítottak tőle ilyen jó időre. 

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában