Küzdelem a forróságban

2022.06.27. 10:31

Tikkasztó fordulót játszottak a strandröplandázók Hajdúböszörményben

A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság idei második fordulóját Hajdúböszörményben rendezték.

Az érmet szerzett női párosok

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség

Frissen rotált homok és nagy meleg várta a versenyzőket, de a Bocskai Strandfürdő munkatársainak jóvoltából folyamatosan biztosított locsolás és az üdítők némileg enyhítették a hőséget. 

Az U18-as lányoknak rendezett versenyben ismét az első fordulóban győztes Dorogi Míra és Som Réka utasították maguk mögé a mezőnyt. A második helyen nagy meglepetésre két általános iskolás, Boros Anna és Veress Petra végzett, míg a harmadikok Kóris Alma és Nagy Blanka lettek. Az összesített pontversenyben Dorogi Míra és Som Réka vezetnek 14-14 ponttal, a 11-11 pontos Kóris Alma és Nagy Blanka előtt – számolt be a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség közleménye.

A női kategóriában dr. Korompay Zsuzsanna és Máté Gréta végeztek az élen, akik tavaly szintén diadalmaskodtak ebben a kategóriában. A további helyezések körbeverések miatt csak az összesített pontarány kiszámítása után alakultak ki, végül az ezüstérmeket Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti, míg a bronzérmeket Kovács Anett és Kozma Kitti vehették át. Az összesített pontversenyt Máté Gréta vezeti 12 ponttal az egyaránt 9 pontos Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti előtt.

A férfiaknál izgalmas körmérkőzéses döntő után először győzött a Tar Kristóf, Veres Bence páros, második helyen zárt az F. Nagy Bence, Imre Tibor duó, míg a harmadik helyet Dorogi Máté és Korbély Dániel szerezték meg. A pontversenyben F Nagy Bence vezet 14 ponttal a 9 pontos Tar Kristóf és a 8 pontos Willian Cesar előtt.

A vegyes párosoknál érdekesen alakultak az eredmények. A csoportmérkőzéseken a Pálfi Kitti, Pilka Gábor páros legyőzte a Kiss Lorina Veres Bence kettőst, de egy sérülés miatt Pilka Gábor a későbbiekben nem tudta folytatni a játékot, így Veres Bence a férfi győzelem után Kiss Lorinával az oldalán duplázni tudott, a vegyes kategóriát is megnyerte. A második helyen Fehérvári Vivien és Puskás Kristóf végeztek. A harmadik helyet Berki Szonja és Juhász József szerezték meg. A ranglista élén Pálfi Kitti és Pilka Gábor 10-10 ponttal állnak, őket követi Nagy Márton és Nagy-Szabó Kármen 7-7 egységgel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában